Putin: Imam utisak da Tramp želi obnovu odnosa (Video)

May 14, 2019, 7:53 pm

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas američkom državnom sekretaru Majklu Pompeu da je stekao utisak da predsjednik Donald Tramp želi da obnovi odnose između SAD i Rusije pošto su ga rezultati istrage specijalnog tužioca Roberta Milera oslobodili krivice.

“Kao što znate, prije nekoliko dana imao sam zadovoljstvo da telefonom razgovaram sa američkim predsjednikom. Stekao sam utisak da američki predsjednik teži obnovi rusko-američkih odnosa i kontakata kako bi zajedno rješavali pitanja koja su od zajedničkog interesa”, naglasio je Putin.

Ruski predsjednik je podsjetio da je Moskva u više navrata sugerisala da je, takođe za punu obnovu odnosa i da su uslovi za to sada ispunjeni.

Pompeo se saglasio da postoje pitanja od zajedničkog interesa između SAD i Rusije, gdje bi dvije zemlje mogle produktivno da sarađuju.

Američki državni sekretar je na ranijem sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim izjavio da Vašington neće tolerisati mješanje Moskve u predsjedničke izbore u SAD 2020. godine.

Putin je u obraćanju Pompeu naglasio da se Rusija nikad nije miješala u američke izbore i da su rezultati istrage američkog specijalnog tužioca Roberta Milera dokazali da nije bilo nikakve povezanosti između Trampove predizborne kampanje i Kremlja.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *