TV K3

android aplikacija

instaliraj

PUT NAS DOVEO: Snimljen film o učitelju Veljku Čubriloviću, učesniku Sarajevskog atentata – 01.03.2020.

PUT NAS DOVEO: Snimljen film o učitelju Veljku Čubriloviću, učesniku Sarajevskog atentata – 01.03.2020.

Škola u Bereku, gdje dvije decenije nema nastave, uređena i renovirana za društvene potrebe mještana ovog sela. Organizovana je  višednevna radna akcija, a na inicijativu „Zavičajnog muzeja“ iz Gradiške, koji je zapuštenu školu izabrao za snimanje filma „Učitelj u lancima“ o Veljku Čubriloviću, učesniku Sarajevskog atentata 1914. godine. Direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović kaže da je u njihovom predznaku zavičajni muzej, pa stoga i pokušavaju da ožive sjećanja na pojedine istorijske porodice i ličnosti.

Bojan Vujičić, istoričar i viši kustos “Zavičajnog muzeja” Gradiška, koji je na dokumentarno-igranom filmu “Učitelj u lancima” stručni saradnik pričao nam je o detaljima koji su već snimljeni za potrebe filma.

Reditelj kompletnog filma “Učitelj u lancima” o Veljku Čubriloviću Milan Pilipović kaže da ovj film predstavlja nastavak snimanja dokumentarno-igranih filmova, poslije Gradiškog prote i još nekoliko filmova tog’ tipa. Naglašava da se bave istorijom i značajnom prošlošću gradiškog kraja i cijele ove regije, prvenstveno srpskog naroda. Gotovo godinu dana satkano je u dokumentarne dionice filma, nakon čega je došao na red i igrani dio filma.

 TV K3

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.