TV K3

android aplikacija

instaliraj

PUT NAS DOVEO: Manastir Stuplje, ovdje se sluša tišina – 09.02.2020.

PUT NAS DOVEO: Manastir Stuplje, ovdje se sluša tišina – 09.02.2020.

Devetog marta, 1994. godine, mještani sela Gornjih Vijačana, pronašli su temelje manastira Stuplje, jednog od najljepših i najskrovitijih manastira Eparhije banjalučke. Dušan Jotić, nastavnik istorije i Mitar Malešević, temelje najmanjeg manastira Eparhije banjalučke pronašli su na njivi koja je dugi niz godina obrađivana.

Između drvoreda borova, zasađenih iste godine kada su pronađeni temelji manastira, gdje vlada zelenilo i tišina, nalazi se manastir Stuplje, koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Smješten je u dolini male rijeke, na granici opština Prnjavor, Čelinac i Teslić, u selu Gornjim Vijačanima. Udaljen je dva kilometra od seoskog naselja. U crkvi posvećenoj svetom arhanđelu Mihailu apsolutna tišina.

Jeromonah Georije, sabrat manastira Stuplje u manastir je došao 2008. godine. Zajedno sa monaškim bratstvom brine o manastiru. Govori tiho, ali ono što kaže ima značajnu težinu. Sa jeromonahom Georgijem razgovaramo o spokojstvu, ali i iskušenjima manastirskog života. Razgovaramo o današnjem svijetu, molitvi, miru, radosti i dobroj volji…

TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.