TV K3

android aplikacija

instaliraj

PUT NAS DOVEO: Ljubitelj stolarije Rade Radonjić iz Prnjavora 22.03.2020.

PUT NAS DOVEO: Ljubitelj stolarije Rade Radonjić iz Prnjavora 22.03.2020.

U životu Rade Radonjića iz Prnjavora prepliću se stolarstvo i humanost. Podjednako istom količinom zauzimaju mjesto u njegovom srcu. Ljubav prema obradi drveta gaji od malena.”Oduvijek je miris stolarije živio u meni. Od djetinjstva sam uvijek nešto izrađivao u drvu i od drva”, započinje svoju priču o ljubavi prema stolariji naš sugovornik Rade Radonjić.

Odmah na samom početku razgovora upoznaje nas i sa činjenicom da ga je još kao dijete interesovala tehnika, fizika i nauka, a iz tog perioda, dobro se sjeća, a i pamti razne instrumente koje su bile njegovih ruku djelo. Po završetku osmogodišnje škole, trebalo je da se opredijeli, šta dalje!? Izuzetno me je interesovala fotografija, pa sam, priča nam Rade, volio da slikam, da posjećujem izložbe i fotografe, a pamtim posjete čuvenom prnjavorskom fotografu Habijancu, koji je u to vrijeme bio vlasnik jedine foto-radnje u Prnjavoru. Zanimalo me da li bih mogao ići kod njega na zanat, a on je to, rado prihvatio, objašnjava nam Rade.

Osim stolarije, kojom se bavi cijeli život, druga ljubav jeste humanost. Za Radu se može reći da je istinski šampion u dobrovoljnom davanju krvi jer je u njegovu knjižicu upisano 105 darivanja dragocjene tečnosti.

TV K3

 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.