PUT NAS DOVEO: Kuhinjica, gastroturizam i Trebinje – savršen spoj – 04.07.2021.

July 5, 2021, 7:07 am

Na jugu Republike Srpske, u dolini hercegovačkog krša i rastinja, podno planine Leotar, smjestila se itekako ljupka varoš – grad Trebinje. Grad sunca, vina i platana. I rekli bismo grad magije, koja se svakako osjeti. A, ove godine, krajem juna, Trebinje je pružilo posebnu gastro ponudu. Serijal Kuhinjica je zajedno sa gradom Trebinjem organizovao u hotelu “Nar” , Gastro turizam. Nakon Jahorine, Zvornika i Brčkog na red je došao i najjužniji grad Republike Srpske.

Prvog dana manifestacije, predstavljena je kratak video “Zašto da odem u Trebinje” i bogata trpeza jela karakterističnih za Trebinje, kao što su grah poljak, sarma od raštana, cicvara sa medom, teletina i jagnjetina ispod sača, trebinjska riječna riba, pršuta, sirevi i kolači. A od vina, vina vinarije Anđelić, vinarije Sekulović, vinarije Vera, vinarije Tvrdoš, te humsko pivo.

Dvadeset šesto junsko jutro ostaće upamćeno po obilasku Narodne kuhinje u Trebinju. Svakoga dana ova ustanova obraduje stotinu lica, koji u tom trenutku nisu u mogućnosti da sebi priušte obrok. Narodna kuhinja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj i već deceniju svakodnevno sprema stotinu obroka za korisnike sa područja grada koji su u stanju socijalne potrebe. U ovu ustanovu dobrodošli su svi koji nisu u mogućnosti da u toku dana sebi priušte topli zalogaj. Jedan od njih je i Darko Šorgić, koji već šest godina živi bez majke. Zajedno su bili korisnici Kuhinje, a sada je on prepušten sam sebi i surovom životu.

I, kada krenete iz Trebinja, i kada se popnete na brda iznad grada, ne zaboravite se okrenuti da još jednom pogledate grad sunca. Tada ćete shvatiti da želite doći ponovo. I treba.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *