TV K3

android aplikacija

instaliraj

Puni baterija na telefonima za 2 minuta

Puni baterija na telefonima za 2 minuta

Kompanijin izvršni direktor Doron Majersdorf pokazao je ekipi britanskog javnog servisa kako punjač funkcioniše.

Prema njegovim riječima, za sve je zaslužan drugačiji pristup problemu, odnosno pravljenju baterija. Nije se išlo, kako kaže, na povećanje kapaciteta, već na promenu interne strukture koja omogućava brže punjenje.

Treba napomenuti da se prilikom toga žrtvuje sam kapacitet baterija, koja može da izdrži pet sati nakon punjenja. Međutim, ako se ima u vidu brzina punjenja, onda neće biti ni problem to uraditi dva, tri puta dnevno.

„Potpuno smo promenili cilj. Svi su hteli što veći kapacitet, a niko nije razmišljao o tome da ponudi manje energije, ali da se ona brže vraća“, kaže Majersdorf.

Ipak, baterija koju nudi izraelska kompanija je skuplja od uobičajene, pa će telefon sa njom koštati oko 50 dolara više.

Majersdorf je veoma optimističan jer je ostalo još prostora za unapređivanje, a baterija sa novom arhitekturom može da se upotrebi i u drugim uređajima, poput automobila.

„Stordot“ planira da do 2017. godine razvije baterije koje će imati isti kapacitet kao i litijum-jonske. U čitav projekat uloženo je 48,5 miliona dolara, a 10 miliona je donirao Roman Abramovič..

RTS

Komentarišite

Your email address will not be published.