TV K3

android aplikacija

instaliraj

Psi napali dvije žene i dječaka

Da psi lutalice u nedostatku hrane postaju sve agresivniji i nasrću na prolaznike svjedoči i to da su u tri dana ugrizli jednu ženu na području Banjaluke, a drugu napali, te ugrizli dječaka u Kotor Varošu.

Psi napali dvije žene i dječaka

U Banjaluci su u nedjelju psi napali pedesetosmogodišnju ženu na biciklu i ugrizli je, dok je u petak veče žrtva pasa lutalica bio četrnaestogodišnjak iz Kotor Varoša.

A kako je juče objavio banjalučki portal “BLMoj grad”, još jedan napad pasa lutalica desio se u Banjaluci, i to u nedjelju naveče u naselju Starčevica, gdje su psi napali ženu sa ljubimcem.

Foto: BLMojgrad
Foto: BLMojgrad

“U kasnim časovima te noći na području naselja Starčevica, kod ambulante, moju majku i psa zlatnog retrivera napali su psi, njih pet, formiranih u čopor. Ova petorka već skoro mjesec dana luta po Starčevici. Tokom napada moja majka je usljed pada zadobila povrede, zbog kojih je i nastupilo krvarenje”, stoji u pismu jedne kćerke koja se obratila banjalučkom portalu.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS kazali su za “Nezavisne” da je u nedjelju na Infektivnu kliniku primljena pedesetosmogodišnja pacijentkinja B.V. zbog ugrizne rane na lijevoj potkoljenici.

“Pacijentkinja je vozila bicikl kada ju je napao pas lutalica. Zbrinuta je i odmah je primila prvu dozu vakcine protiv bjesnila, te je puštena na kućno liječenje”, kazali su iz UKC RS i dodali da će sljedeće doze primati u Domu zdravlja.

Vladimir Bibić, direktor Doma zdravlja Kotor Varoš, potvrdio je da je četrnaestogodišnjeg dječaka ugrizao pas, ali da nije bilo većih povreda.

“Dobio je vakcinu, tako da nije bilo potrebe ni da ostaje u bolnici”, kazao je Bibić. Prema njegovim riječima, u ovoj godini bila su već dva slučaja koja su se javila zbog ugriza pasa, a radi se o ovom i još jednom dječaku ranije.

A nakon što su psi lutalice ugrizli dječaka, Zdenko Sakan, načelnik Kotor Varoša, kazao je da je juče firma iz Prnjavora počela akciju uklanjanja pasa lutalica s ulica.

Foto: Srna
Foto: Srna

“Svi psi koje pohvataju u toku akcije biće smješteni u azil u Prnjavoru, jer je to jedini zakonit način da se to riješi”, kazao je Sakan.

Kako kaže, u njihovoj opštini je trenutno prisutan veliki broj pasa lutalica.

“Sad su kuje u tjeranju, a na području opštine ih ima šest-sedam, koje donesu po šestoro-sedmoro mladih”, ističe Sakan.

Dodao je da kod stanovništva nema svijesti jer kupuju kućne ljubimce pa ih kasnije izbacuju na ulicu.

“Kod nas stanovnici kada im dosade kućni ljubimci – izbace ih na ulicu, a sada u ovom periodu kada se pare hodaju u čoporima i još ih ljudi hrane oko zgrada”, kazao je Sakan.

Slaven Grbić, direktor Higijeničarske službe grada Banjaluka, kazao je da je najveći problem pasa nebriga vlasnika koji dozvoljavaju nekontrolisano parenje.

Ukazao je na opasnost od rasnih pasa koji formiraju čopore, a koje neodgovorni vlasnici puste na ulicu.

Banjalučanka Sanja S. ispričala je da je jednom prilikom slomila kišobran braneći se od psa koji ju je napao na ulazu u zgradu u kojoj živi.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.