Prvo pojavljivanje novopečenih supružnika: Amal i Kluni sa burmama na ruci u gradu gondola!

September 28, 2014, 4:42 pm

 

Holivudski glumac Džordž Kluni (53) venčao se sa aktivistkinjom za ljudska prava i advokaticom Amal Alamudin (36) u Veneciji, daleko od bliceva paparaca i radoznalih pogleda.

Najpoznatiji svetski neženja Kluni izgubio je tu titulu oženivši se borcem za ljudska prava Amal Alamudin na raskošnoj ceremoniji. Grad gondola i palata juče je izgledao kao Holivud na vodi pošto su na venčanje, o kome je u javost “procurelo” vrlo malo detalja, stigle brojne zvezde i poznate ličnosti. OVDE pogledajte više o tome.

Klunijev predstavnik Sten Rozenfild izdao je juče saopštenje u kome je potvrdio da se oskarovac oženio.

“Potvrđeno je. Venčali su se u subotu uveče u Veneciji”, naveo je on u saopštenju prosleđenom Rojtersu.

Par je trebalo zvanično da se venča u ponedeljak na civilnoj ceremoniji u 14-vekovnoj gradskoj većnici. Za sada se ne zna da li je to i dalje plan.

Veliki kanal Venecije pretvoren je ovog vikenda u vodeni crveni tepih kojim su gondolama zvanice stizale u hotel sa sedam zvezdica Aman Kanal Grande Venis, smešten u 16-vekovnoj palti Papadopoli.

Među zvanicama bili su glumci Met Dejmon i Bil Marej, manekenka Sindi Kraford, urednica Voga Ana Vintur, pevač Bono.

Dvostruki oskarovac Kluni svetsku slavu stekao je ulogom u seriji “ER” i zarekao se da se nikada neće ponovo oženiti posle razvoda od glumice Talije Balsam 1993. Priča se da se čak u to opkladio sa Mišel Fajfer za 100.000 dolara.

Alamudin, advokatica libanskog porekla, nepoznata je u Holivudu ali je poznata kao neko ko je predstavljao nekadašnju ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko pred Evropskim sudom za ljudska prava i osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža.

Alamudin, koja živi u Britaniji, taođe je bila savetnik nekadašnjem generalnom sekretaru Kofiju Ananu prilikom sukoba u Siriji, pitanja o kome je Kluni otvoreno, više puta govorio.

Kluni je vodio kampanje podizanja svesti o izbeglicama u Darfuru i Sudanu, a očekuje se da će novac od prodaje fotografija sa venčanja dati u humanitarne svrhe.

Detalja o venčanju ima vrlo malo. Priča se da je Alamudin pripremila 12 “kombinacija” za vikend. U palatu je stigla u haljini na crne i bele pruge, dok je za žurku u petak uvece izabrala manje formalnu crvenu haljinu sa motivima leptira.

Gosti su na žurku stizali čamcima sa zastavama “AG” (za Amal i Džordža), a cela palata bila je prekrivena baldahinima kako bi otežali posao paparacima.

Magazin Pipl navodi da je par venčao nekadašnji gradonačelnik Rima Valter VEltroni, ljubitelj filma i Klunijev prijatelj./KURIR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *