TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prve reakcije predsjednika FS RS Vice Zeljkovića

Prve reakcije predsjednika FS RS Vice Zeljkovića

Vico Zeljković, novi predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, odmah nakon izbora, poručio je da će raditi na razvoju i prosperitetu fudbala u Republici Srpskoj.

Ovo je za mene velika lična satisfakcija, ali ujedno i odgovornost i obaveza. Sigurno da ćemo staviti tačku na sve ono što je bilo u prošlosti jer želimo da gledam naprijed prema razvoju i prosperitetu fudbala u Republici Srpskoj – rekao je Vico Zeljković odmah po izboru na funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Zeljković smatra da je u ovom trenutku najvažnije da je postignuto jedinstvo svih fudbaskih struktura u Republici Srpskoj.

-Prvi uslov je upravo to što smo imali danas na Skuštni. Pokazano je da nema podjela, imamo fudbasko jedinstvo, i treba da to iskoristimo u budućnosti. Radićemo na što boljoj saradnji sa Fudbalskiim savezom Bosne i Hercegovine, držaćemo se standarda, propisa i Statuta i raditi u skladu sa propisaima FIFA i UEFA – rekao je on.

Zeljković je danas u Banjaluci na funkciju predsjednika FSRS izabran jednoglasno, a za njega je glasalo 47 delagata koliko ih je i bilo prisutno na Skupštini.

-Prije svega želim da se zahvalim  na čestitkama. Sigurno da je ovo danas jedna velika satisfakcija za mene lično, ali  i velika odgovornost. Želimo da  stavimo tačku na onom što je bilo u prošlosti, na nama je da se okrenemo prema naprijed, da radimo poteze koji će donijeti dobro fudbalu Republike Srpske, a samim tim i klubovima u Republici Srpskoj. Pred nama je dosta posla, sigurno da ćemo ovih dana prionuti na rad. Želimo što prije da napravimo korak ka unaprijeđenju uslova, a prvi korak će biti to da se svi klubovi rasterete kako troškova kotizacija tako i troškova službenih lica. To bi trebalo  da bude potez koji će pomoći klubovima i sportskim radnicima kako bi dobili elan za rad u nastojanju da uprijede sportske klubove – rekao je Zeljković.

Unaprjeđenje infrastrukture je veliki izazov u predstojećem mandatu rukovodstva FSRS.

-Infrastruktura je veliki prblem trenutno. Mudrom fudbaskom politikom želimo da idemo prema unaprijeđenju uslova u kojima egzistiraju klubovi. Apliciranjem prema prjoektima FIFA i UEFA preko FS BiH pokušati da donesemo što više sredstava u Repubiku Srpsku. Uspostavićemo saradnju i sa samim lokalnim zajedncama i mislim da će vrijeme koje dolazi ispred nas donijeti mnogo pozitivnih stvari za fudbal – istakao je novi predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Jedan od osnovnih ciljeva u narednom periodu biće i unaprjeđenje saradnje sa Fudbaskim savezom Srbije.

-Jedan od naših prvh poteza biće zvanična posjeta Fudbalskom savez Srbije. Već ovih dana ćemo imati prve kontakte i vidjećemo kada je najbolji termin za zvaničnu posjetu. Mislim da  imamo puno pravo na to i ne vidim ništa sporno u tome da razvijamo međusobne odnose. Iskoristićemo to na najbolji način i vidjeti šta možemo zajedno da radimo. Imamo mnogo aktuelnih tema i planova, vidjećemo šta je realno ali ćemo sasvim sigurno pokušati taj odnos podići na jedan viši nivo – rekao je Zeljković.

Valjić generalni sekretar

Novi generali sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske biće Ognjen Valjić koji je u prethonom periodu bio imenovan za vršioca dužnosti, potvrdio je Vico Zeljković. On je dodao da će dosadašnji generalni sekretar Goran Ćejić, nakon razrješenja biti smješten u Odjeljenje za licenciranje.

Ostaje na čelu Borca

Predjednik FSRS Vico Zeljković u narednom periodu će ostati i na funkciji prdsjednika FK Borac.

-Ja sam se obratio komisiji za propise FSRS koja je tu da tumači sva pravila kao što je tumačila unazad nekoliko mjeseci. U ovom momentu nema smetnji da obavljam funkciju predsjednika FK Borac. Mislim da je pošteno, moralno i korektno završtiti sezonu pa ćemo videti šta dalje – rekao je Zeljković.

SRPSKAINFO

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.