TV K3

android aplikacija

instaliraj

Provalili u srpsku crkvu u Sisku i pravili haos

Nepoznate osobe upale su u crkvu Svete Petke u hrvatskom gradu Sisku i napravili veću materijalnu štetu, saopštila je Srpska pravoslavna ckva.

Provalili u srpsku crkvu u Sisku i pravili haos

“Poslije više slučajeva upadanja u posjed, vrijeđanja, raznih vrsta verbalnog terora i prijetnji upućenih parohu sisačkom svešteniku Veselinu Ristiću i članovima njegove porodice, u noći između 4. i 5. jula nepoznati počinioci su uz upotrebu sile, provalili u crkvu Svete Petke u Sisku i nanijeli veću materijalnu štetu”, navodi se u saopštenju.

SPC dodaje da su napadači obili prozor, uništili i razbacali crkvene i druge bogoslužbene predmete a da su se, zatim, popeli na terasu parohijskog doma, obili balkonska vrata devastirali spavaće i dnevne sobe, dok su u kancelariji Crkvene opštine razbacali arhivu i uništili kasu.

“To što su počinioci znali da sveštenička porodica neće biti u Sisku te noći, svjedoči da se radi o dobro pripremljenoj i ostvarenoj namjeri da se, još jednom, uputi otvorena preijtnja SPC, njenom sveštenstvu i vjernom narodu u Sisku i Hrvatskoj. Ukoliko nadležni policijski organi u Sisku, kojima su redovno prijavljivani svi prethodni slučajevi prijetnji, vrijeđanja i verbalnog nasilja, ni ovoga puta ne pronađe počinioce, pitamo se šta je sljedeće”, dodaje se.

Crkva Svete Petke u Sisku podignut je 1895. godine. Ustaše su ga zapalile u Drugom svjetskom ratu, a u toku rata 90-ih godina hram je provaljen, opljačkan i miniran./rtrs

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.