TV K3

android aplikacija

instaliraj

Protesti prerasli u nasilje, ulice gore, desetine povrijeđenih

Protesti prerasli u nasilje, ulice gore, desetine povrijeđenih

U sukobima na protestima u Hongkongu koji su noćas prerasli u nasilje povrijeđena je 31 osoba, od kojih dvije teže.

Operator metro prevoza MTR Korp saopštila je da će njena mreža koja prevozi dnevno pet miliona putnika, danas obustaviti rad, a biće zatvoreni i šoping centri i supermarketi.

– Pošto više nismo u mogućnosti da pružimo bezbjedne i pouzdane usluge putnicima u ovim okonlnostima, korporacija nema izbora nego da donese odluku o obustavi rada cijele njene mreže – navodi se u saopštenju.

Demonstranti su palili vatru na stanicama i u jednom praznom vozu pri čemu su povrijeđena dva radnika željeznice, dodaje MTR. Sve metro stanice zatvoreno su noćas, prenosi Rojters.

Zatvoreno je i desetak šoping centara, supermarketa i filijala kineskih banaka koje su bili na meti demonstranata.

Policija je saopštila da je policajac u Juen Longu pucao u samoodbrani nakon što ga je demonstrant gađao eksplozivnom napravom i povrijedio ga. Mediji tvrde da je riječ o 14-godišnjem dječaku, a gradska bolnica navodi da mu je stanje stabilno.

Policija u Hongkongu je juče upotrebila suzavac kako bi rastjerala demonstrante koji su blokirali ulice u finansijskom centru grada, nekoliko sati nakon što je vlada primjenila odredbe Zakona o vanrednim merama koji je posljednji put primjenjen prije više od pet decenija.

Na osnovu tog Zakona, kako je rekla predsjednica lokalne vlade Keri Lam, od sutra se uvodi zabrana maski za lice koje uglavnom nose demonstranti kako bi prikrili identitet.

(Tanjug – Foto: Fazry Ismail/EPA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.