Proširuje se potraga za Pećićem, u pomoć stigla i vojska

May 23, 2019, 10:13 am

Potraga za Žarkom Pećićem (76), koji je nestao u nedjelju iza ponoći, danas je proširena na šire područje Tetime, Kostur, Vrhove i dio Rabića, a u traganje su se uključiti i pripadnici Oružanih snaga BiH i Vatrogasne jedinice Derventa, potvrdio je to predsjednik Lovačkog udruženja „Motajica“ Darko Bećarević.

Lovci, zajedno sa policijom, porodicom, prijateljima i brojnim građanima od nedjelje tragaju za Pećićem, a juče su u potrazi učestvovali u pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS, sa dva psa tragača.

– Za sada nemamo novih saznanja o nestanku našeg člana Žarka Pećića. Danas ćemo proširiti područje potrage i na Kostur, Vrhove i dio Rabića i lokaciju oko njegove kuće, te na širu teritoriju Tetime, a u potragu kreće više od stotinu ljudi – kazao je Bećarević koji je pozvao mještane u ovim naseljima da detaljno pregledaju svoja imanja i objekte u slučaju da se Pećić tu nalazi.

Kamere na benzinskoj pumpi „Kuzmanović“ su zabilježlie Pećićev prolazak oko jedan čas u nedjelju, a porodica ga je posljednji put vidjela 18. maja u večernjim časovima. U vrijeme odlaska od kuće na sebi je imao šarene maskirne hlače, zelenu platnenu jaknu, crne plitke cipele, a tako odjeven uzeo je svoju lovačku pušku i otišao u lov.

Kako su kazali članovi njegove porodice, dezorjentisan je, dementan i nepredvidivog ponašanja.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj naložio preduzimanje potrebnih mjera u cilju njegovog pronalaska.

– Pozivamo građane, da ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi lica za kojim se traga, da obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122 – naveli su iz policije.

Porodica moli sve koji primijete Žarka da to prijave policiji ili na broj telefona 065/712-411.

derventskilist.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *