Pronađeni dužnici ubijenog Đokića

October 14, 2021, 8:18 am

Inspektori su tokom istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca došli do nekih dužnika Gorana Đokića (57), koji su saslušani u policiji, a ispostavilo se da je jedan mještanin Aleksinca čak i robijao zbog napada na vlasnika mjenjačnice.

Inspektori su pronašli osobe koje su ranije imale sukob s vlasnikom menjačnice, koji je mnogima pozajmljivao novac, priča se i na kamatu, a posebno interesantan im je bio čovjek koji je 2016. fizički nasrnuo na Gorana, zbog čega je navodno bio osuđen i na zatvorsku kaznu.

– Sin tog čovjeka je prije pet godina pozajmio pare od Gorana, nije to bila velika suma, ali dečko valjda nije vraćao na vrijeme, a Goran je insistirao da mu se novac po dogovoru vrati, jer je bio izuzetno pedantan po tom pitanju i navodno nije tolerisao kašnjenje. Zbog toga se s dužnikom neko vrijeme prepirao, a jednog dana mu se na vratima pojavio otac dužnika i napao ga metalnom šipkom. Došlo je i do tuče i taj mještanin je valjda bio osuđen na zatvorsku kaznu – priča izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

– Poslije toga je gradom kružila priča da je Đokić nakon napada šipkom rekao: “Kad me je napao, imao je sreće što mi je pištolj bio daleko, inače bih ja sad robijao umjesto njega”.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Pošto su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena spaljena tijela Gorana Đokića, njegove žene Gordane (56) i kćerke Lidije (25), inspektori su jedan pravac istrage usmjerili i na Goranove dužnike, ali i ljude s kojima je imao bilo kakav sukob.

– Ovaj čovjek što je tukao vlasnika mjenjačnice i zbog toga robijao nije profil osobe koja bi mogla da počini trostruko ubistvo. On je već saslušan u istrazi i ispostavilo se da nema veze sa zločinom – kaže izvor.

On podsjeća da je u protekle tri nedjelje policija obavila razgovore s više desetina osoba koje bi mogle da imaju neka saznanja u vezi s porodicom Đokić.

– Saslušani su i njihovi rođaci, prijatelji, mještani, Goranovi dužnici do kojih se došlo. Navodno svi do sada ispitani su prošli poligraf – kaže izvor.

Iako porodica Đokić nije iz kriminogene sredine i o njima svi rođaci i komšije imaju lijepo mišljenje, sve se glasnije priča da je Goran davao pare na kamatu, piše Kurir.

– Istraga ide u više pravaca. Osim Goranovih kontakata, policija češlja i kontakte njegove kćerke i supruge – kaže sagovornik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *