TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pronađena žena koja se izgubila prije 12 dana u pustinji Australije

Pronađena žena koja se izgubila prije 12 dana u pustinji Australije

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom dijelu Australije prije 12 dana, spašena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija.

Policiji je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila sa kojim su putovali, prenosi AP.

Tamara Mekbet Rajli (52) pronađena je u nedelju uveče i prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i izlaganja suncu, saopštila je policija i dodala da se helikopterima traga za njenim prijateljima.

Njih troje odvezli su se 19. novembra iz Alis Springsa, međutim njihov automobil se zaglavio u koritu reke jugozapadno od grada.

Mekbet Rajli je pronađena 1,5 kilometara severno od auta, blizu izvora vode, a kako je navela policiji, trudila se da ostane blizu vode koju je pila, zbog čega je vjerovatno i izdržala sve ovo vrijeme.

Prema njenim riječima, njeni prijatelji su nastavili da hodaju 20 kilometara ka autoputu kako bi izbjegli pustinjske vrućine koje su dosezale i 40 stepeni, a sa sobom su imali vodu i malo hrane.

Ona je kazala da je ostala kod izvora vode jer nije vjerovala da bi izdržala pješačenje do autoputa, kao i da nije znala da li ih iko traži.

“Kada me je pronašao helikopter mislila sam da su prijatelji stigli do autoputa”, rekla je Mekbet Rajli.

U policiji su kazali da su otkrili tragove cipela, ali da je područje po kome se kreću prilično razunoliko – puno je pješčanih dina, glinenog tla, ali i stijena.

Izvor: Tanjug 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.