Promovisana poštanska marka „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“

September 16, 2021, 8:32 am

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske promovisana je poštanska marka „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“.

„Pošte Srpske“ su izdale filatelističko izdanje poštanske marke posvećene obilježavanju 130 godina od podizanja zgrade Stare austorugarske željezničke stanice u Banjaluci, u kojoj se Muzej danas i nalazi, te proslavi 50 godina od osnivanja Institucije.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što su „Pošte Srpske“ odlučile da povodom pedestogodišnjeg jubileja MSURS izdaju filatelističko izdanje poštanske marke koje dodatno naglašava ovu posebnu godinu za našu instituciju – rekla je Sarita Vujković, direktorica MSURS.

Izvršni direktor „Pošta Srpske“ za poštanske i šalterske poslove Milenko Vučeta istakao je kako Pošte Srpske redovno prate i podržavaju obilježavanje kulturnih manifestacija.

Poštanska marka je jedan od centralnih simbola same pošte i danas se podjednako koristi kao sredstvo za plaćanje poštanskih usluga ali i kako najbolji vid promocije naše zemlje, navodi on.

Autori poštanske marke Nebojša Đumić i Nemanja Mićević  komentarisali su same motive i put nastanka marke „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“, navodeći kako je bila izuzetno velika čast učestvovati u njenoj izradi povodom pedesetog rođendana ove institucije.

Promocija poštanske marke „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“ je realizovana povodom zatvaranja izložbe „Od Galerije do Muzeja“.

Izvor: srpsakinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *