TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Program reformi” je korak nazad od NATO-a

“Program reformi” je korak nazad od NATO-a

Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH za N1 je rekao da nije imao uvid u dokument “Program reformi”, ali ga je Milorad Dodik detaljno upoznao sa sadržajem.

“Nisam imao uvid u detalje, ali predsjednik Dodik me direktno upoznao sa svim onim što piše i što stoji u dokumentu, koliki je, kako izgleda, na koje dijelove se odnose popravke u odnosu na prethodni ANP. Iako nisam čitao svih 25 stranica, znam sve šta tu stoji”, kazao je Radmanović.

Na pitanje kako onda tvrdi da je to korak dalje od NATO saveza, odgovorio je:

“Imao sam priliku da vidim poređenje ANP-a, od 160 i nešto strana. Šta je stajalo u ANP-u, a šta sada stoji. Samo to je dovoljno da dođem do ovakvog zaključka. Kada vas neko detaljno upozna – vi kao i on znate određene stvari. To je dovoljno da dam ocjene koje sam dao. Oko toga da smo korak nazad, nije teško zaključiti.

Mi smo bili u MAP-u, ANP koji se predlagao, koji je pratio strategiju spoljne politike, krajnje nepotrebno donesenu na kraju prošlog mandata i pregled odbrane koji treba da bude aktiviran tim ANP-om je rekao da je ključno pitanje provođenja reformi priključivanje MAP-u, za koji je kako je tada rečeno obezbijeđena velika većina građana. Netačno, toga nema. U novom dokumentu se to ne spominje.

Stoji da se ne prejudicira članstvo u NATO-u, da će o tome odlučivati oni koji su pozvani po Ustavu, Predsjedništvo i Parlament BiH. To je dovoljno da se kaže da smo se vratili unazad”, tvrdi Radmanović.

Odgovarajući na putanje koje su razlika između ANP-a i Programa reformi, on je kazao da se rado o dva dokumenta koji su po obimu toliko različiti da je novi manji osam puta nego prethodni, pokazuje da ima ključnih razlika.

“Suština je u nespominjanju MAP-a u novom dokumentu, a u onom se govorilo o MAP-u kao prioritetnom zadatku. U novom dokumentu nema reforme policije, ovdje toga nema. I vidite da ima suštinskih razlika. Reformski program je uopšten, program koji govori o reformama u unutrašnjojsti i spoljne politike, bezbjednosti, ali ne detaljiše se kao u ANP-u”, kazao je Radmanović televiziji N1.

(BN)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.