TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prodavac magle i Putinov prijatelj: 12 stvari koje niste znali o Stivenu Sigalu!

Na današnji dan 1952. godine rođen je Stiven Frederik Siagal. Danas slavi svoj 63. rođendan, a mi smo zbog toga odlučili da malo prokopamo po njegovoj biografiji.

Prodavac magle i Putinov prijatelj: 12 stvari koje niste znali o Stivenu Sigalu!

Sigal je daleko od borca za pravdu i istinu kakvim ste ga možda zamišljali.

U svakom slučaju, sretan ti rođendan Stevene! I nemoj se previše naljutiti!

 1. Slomio je šaku Šonu Koneriju 1983.

Koneri je po sedmi i poslednji put igrao agenta 007 – Džejmsa Bonda u filmu “Never Say Never Again”. Tom mu je prilikom dodeljen učitelj za borilačke veštine. Nakon što na jednom od treninga nije bio dovoljno fokusiran, učitelj se razljutio i – slučajno mu slomio šaku. Taj učitelj bio je upravo Stiven Sigal, davno pre nego što će i sam ostvariti filmsku karijeru.

Škotlanđanin je bolove trpeo godinama, misleći da je šaka samo ugruvana. Na kraju je otišao kod lekara koji mu je saopštio da mu je šaka sve vreme bila slomljena.

 1. Kompulzivni lažov

Da, znamo, nije lepo ružno pričati o ljudima na rođendan, ali činjenice su činjenice. Sigal se u životu nalagao za sve pare. Glumac je tako u više navrata tvrdio da je pomagao u obuci agenata CIA te da je i sam sarađivao s tom agencijom. Sve njegove bivše supruge su to opovrgnule, kao i navode da se borio protiv Jakuza u Japanu.

“Jedino protiv koga se on borio u Japanu bilo je nekoliko pijanaca, izjavila je Sigalova prva supruga Fujitani.

Njegov bivši poslovni partner Gari Goldman izjavio je pak da je Sigal često pričao glorifikovane priče o svom životu. Jedno vreme je čak tvrdio da je bio član mornaričkih Foka. Kako bi to ispitao, Gari ga je pozvao u ‘lov na blago’. Ali, čim je čamac na reci ubrzao, Sigal je počeo da vrišti u strahu za vlastiti život, a kasnije se ispostavilo da ne zna da čita ni mape, a ni kompas.

Stiven je na početku karijere tvrdio da su njegovi koreni italijanski. Istina je nešto drugačija – on je kombinacija rusko-jevrejskih i irskih korena, Kada mu je “italijanska faza” dojadila, vratio se japanskoj, pa je neko vreme u intervjuima redovno naglašavao da je on reinkarnacija budističkog monaha iz 17. veka.

 1. Seksualni predator

Još dok je bio u braku sa svojom prvom suprugom Sigal je oženio glumicu Adrijen La Rusa. I nju je ubrzo prevario i to s Keli LeBrok, s kojom je dobio troje dece. Jedno od njih nazvali su prema dadilji – Arisi Wolf. Nešto kasnije Sigalje završio u krevetu i s njom. S dadiljom je takođe imao jedno dete, a trenutno je u braku s mongolskom plesačicom , s kojom takođe ima dete. Ukoliko ste se pogubili – to je ukupno sedmero dece. Ali, serija bračnih nevera samo je vrh ledene sante.

Sigal ima celu istoriju seksualnog zlostavljanja žena koje su s njim snimale filmove.

Godine 1991. napustile se ga sve četiri asistentkinje jer više nisu mogle da podnesu njegove nasrtaje i ponižavanje. Jedna od njegovih kasnijih asistentkinja prijavila ga je zbog prisilnog držanja dve ruske služavke koje su mu morale biti dostupne 24 sata dnevno i da ispunjavaju njegove seksualne fantazije. Svi ovi slučajevi završili su nagodbama i isplatama odšteta. Bivša Plajbojeva zečica Dženi Mekkartnej rekla je da joj je na audiciji naredio da se skine. Kada je to odbila i u plaču istrčala iz kancelarije, Sigal je trčao za njom i nervozno je molio da to nikada ne kaže nikome. Nakon što je sa njim snimila  “Out For Justice”, Džulijana Margulies otkrila je da ju je Sigal često pozivao u svoju prikolicu “kako bi mu iskazala poštovanje”. LeBrok je 2010. godine otkrila da ju je Seagal redovno zlostavljao i silovao kada su bili u braku.

S njim inače ima troje dece. Uglavnom, ako ste žensko – ne želite da budete u društvu Stivena Sigala.

 1. Za vreme jedne borbe doslovno se uneredio

Džin Lebel, nekadašnji prvak u džudou, izazvao je Sigala nakon što je ovaj godinama tvrdio da ga niko ne može onesvestiti gušenjem. Nekoliko sekundi nakon susreta s Lebelom, Sigal je ležao nepomično na podu, a usred svega se – upiškio i ukakio.

 1. Statiste namerno slao u bolnicu udarcima u prepone

Svi pravi borci koji su ikada upoznali Stivena ili radili sa njima kažu da je – prava kukavica. Nije stoga neobično što je svoj ego punio na drugim stvarima. Nekoliko statista je poslao u bolnicu udarajući ih u prepone, čak i kada snimanje nije bilo u toku. Neki od njih završili su i na operacionom stolu.

 1. Ljutio je Van Dama, pa onda kukavički bežao

U drugoj polovini 90-ih godina prošlog veka, kada su Van Dam i Stiven Sigal bili na vrhuncu popularnosti, Sigal je često ismevao Van Dama na televiziji. Kap je prelila čašu na jednoj zabavi koju je organizirao Stalone u svojoj kući.

“Sećam se jedne zabave u mojoj kući u Majamiju. Bila je ‘96 ili ‘97. Došao je Van Dame, Bruce Vilis, Arnold Švarceneger, Šakil Onil, Don Džonson, Madona… Ludi parti. Van Damu je bilo dosta Sigalovog ismejavanja pa mu je prišao i izazvao ga na borbu u vrtu. Rekao mu je da će s njim obrisati pod. Sigal je počeo da zamuckuje i ubrzo se pokupio. Ali, Van Dam nije odustao. Locirao ga je još iste večeri u jednom noćnom klubu. Otišao je tamo i ponovno ga izazvao na dvoboj. Sigal je opet počeo da zamuckuje, da bi samo nekoliko minuta kasnije – nestao. Tko bi pobedio? Pa mislim da bi to bio Van Dam”, ispričao je Silvester Stalone.

 1. Većinu njegovih scena snimaju dubleri

Nakon uspeha tokom devedesetih Sigal se fokusirao na snimanje niskobudžetnih filmova koji nisu ni išli u bioskope, već odmah na VHS i DVD. Ali, ni to mu nije bilo preterano zanimljivo, pa ljudi koji su s njim radili svedoče da većinu scena umesto njega snimaju njegovi dubleri, dok se on pojavi tek da snimi scene krupnijih kadrova. Sam se pohvalio da dnevno na setu provodi oko tri sata.

 1. “Under Siege” dobio je dve nominacije za Oskara

“Under Siege” je njegov finansijski najuspešniji film i jedini film koji kritika nije pokopala pet ili više metara pod zemlju. Eh da, film je nominovan i za Oskara za najbolji zvuk i najbolje zvučne efekte.

 1. Snimio je dva bluz albuma

Godine 2005. Stiven je objavio svoj prvi album – “Songs from the Crystal Cave”. Drugi, “Mojo Priest”, objavio je već godinu kasnije, a redovno nastupa sa svojim bendom “Thunderbox”.

 1. Majstor Aikida

Osim što ima sedmi dan u Aikido, on je prvi stranac koji je u Japanu otvorio sopstvenu školu Aikida. Tečno govori japanski.

 1. U dobrim je odnosima s Putinom

Sigal se u nekoliko navrata sreo sa Putinom. Kroz medije tvrdi da se s njim zbližio kroz ljubav prema borilačkim veštinama, a pozdravio je i rusko pripajanje Krima.

 1. Kasno je počeo da se bavi glumom

Sigal je svoj je prvi film snimio 1988. godine, kada je već napunio 35 godina. U pitanju je film “Above The Law”.

Kurir

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.