TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Obilježeno 76 godina od oslobođenja opštine (VIDEO)

Prnjavor: Obilježeno 76 godina od oslobođenja opštine (VIDEO)

U Prnjavoru je danas, polaganjem vijenaca kod spomen-biste narodnih heroja NOR-a i spomenika junacima grada, obilježeno 76 godina od oslobođenja ove opštine u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik SUBNOR-a Rade Radonjić rekao je Srni da je cilj obilježavanja 10. jula u Prnjavoru da se ne zaboravi istorijski značajan događaj za ovu opštinu, kao i žrtve svih dosadašnjih ratova.

Radonjić je podsjetio je da je u NOR-u sa područja prnjavorskog sreza učestvovalo oko 4.500 vojnika.

„Prema nezvaničnim podacima kojima raspolažemo, poginulo je više od 700, a lakše ili teže ranjeno 1.200 boraca. Bilo je dosta umrlih zbog nedostatka lijekova i hrane“, rekao je Radonjić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je Prnjavor bio jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH koji je tokom Drugog svjetskog rata bio slobodan 626 dana.

„Danas je prilika da se podsjetimo na jedan istorijski važan datum i da ne dozvolimo da se zaboravi. Mislim da je i izgradnja spomen-kompleksa, koji nije posvećen samo borcima iz posljednjeg rata, nego i borcima iz Drugog svjetskog rata, dokaz da se oni neće zaboraviti i da će žrtve uvijek biti cijenjene“, poručio je Tomaš.

Opština Prnjavor u Drugom svjetskom ratu dala je četiri narodna heroja – Radu Vranješević, Stanka Vukašinovića, Novaka Pivaševića i Vida Nježića.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.