Prnjavor: Život Milojke i Miladina Milića na rubu egzistencije

August 16, 2017, 1:33 pm

Možete li zamisliti život bez struje, vode,… Tek nekoliko kilometara od Prnjavora, u Kulašima,  ljudi upravo tako žive. Milojka i Miladin Milić u Kulaše su došli nakon što su izbjegli sa Ozrena 1995.god. Smjestili su se u trošnu kuću, bez struje i vode odnosno osnovnih životnih uslova. Struja je isključena prije 7 godina.

“Sad u 21.vijeku nemoguće je biti bez struje. Nama su je isključili prije sedam godina i od tada živimo u mraku”, kaže Miladin Milić.

Miić navodi da je problem bez struje je i ljeti i zimi.

“ Ja zimi u četiri sata moram ići da spavam. Mrak pada rano. Često štedimo i na svijećama”, priča Milić.

Miladin je 50 % ratni vojni invalid. Živi sa 50 KM invalidnine.  Njegova majka ima 120 maraka staračkog dodatka. To što dobiju potroše za lijekove i nešto hrane, koju ne mogu sačuvati bez struje i frižidera.

“ Vidiš sine, nemam ništa. Patim se”, priča kroz suze majka Milojka Milić.

Danas, pored struje i vode, najpoptrebniji su im šporet i drva, obzirom da dolazi zima, ali i brašno.

“Struja, šporet i brašno su mi najpotrebniji. Za ostalo ću se nekako snaći. Kad bi mi nekako pomogao da nabavim i drva za zimu, bio bi zahvlan”, ističe na kraju Miladin Milić.

Sem skromnosti u domu porodice Milić nedostaje bukvalno sve i zato pozivamo ljude dobre volje da im pomognu. Naše malo njima znači zaista mnogo. Zato je i ova naša novinarska priča način da skrenemo pažnju, da ukoliko neko želi i može da pomogne direktno posjetiti porodicu Milić ili se javiti u našu redakciju.

 

(TV K3)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *