TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Usvojen Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu (VIDEO)

Prnjavor: Usvojen Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu (VIDEO)

U Prnjavoru je danas zasjedao lokalni parlament. Pred odborncima se našla ukupno 21 tačka dnevnog reda, među kojima jedan od najvažnijih dokumenata – Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta opštine Prnjavor za 2018 godinu, te plan kapitalnih investicija opštine Prnjavor za period od 2019-2021. godine. Najznačajniji projekti, koji bi po Planu kapitalnih investicija trebali biti realizovani u ovom periodu su izgradnja Kružnog toka na Vijaci, kao i izgradnja Vatrogasnog doma na novoj lokaciji.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, u okviru drugog dijela 25. redovne sjednice lokalnog parlamenta. Načelnik odjeljenja za finansije Aleksandar Njegomirović ističe da je u budžetu opštine za 2018 godinu ostvaren suficit od 88 hiljada. Prema njegovim riječima, izvještaj za prethodnu godinu za opštinu Prnjavor pozitivan je sa više aspekata.

Opozicija smatra da stanje na terenu, kada je u pitanju izvršenje budžeta izgleda dosta drugačije.

Osim izvršenja budžeta, pred odborncima se našao još jedan važan dokumenat – Plan kapitalnih investicija opštine Prnjavor za period od 2019-2021. godine, koji je usvojen sa 16 glasova za, dok je šest odbornika bilo protiv, a tri odbornika uzdržana. Opština Prnjavor tokom prethodne godine učestvovala je u MEG projektu. Iz sredstava koja su ostvarena iz tog projekta, realizuje se gradnja kanalizacije u ulici Vida Nježića.

“Ono što smo ove godine konkurisali jeste gradnja vodovodne mreže za poslovnu zonu Vijaka. Moram još napomenuti da smo od prošle godine u procesu dobijanja BFC sertifikata, koji govori o povoljnom poslovnom okruženju i jedan od uslova za dobijanje ovog sertifikata jeste upravo usvajanje na skupštini trogodišnjeg plana investicija”, istakao je Darko Tomaš – načelnik opštine Prnjavor.

Najznačajniji projekti, koji bi po Planu kapitalnih investicija trebali biti realizovani u narednom periodu su gradnja kružnog toka na Vijaci, kao i izgradnja Vatrogasnog doma na novoj lokaciji

Primjedbe na Plan kapitalnih investicija imala je opozicija. Smatraju da mnogi od projekata predviđenih ovim planom nemaju projektnu dokumentaciju.

“Svjedoci smo da je skupštinska većina nekada brojala 22 člana, a sada se odluke izglasavaju sa 15 ili 16 ruku, tako da, plašim se da ulazimo u neki lošiji teži  odnos i rad u skupštini”, rekao je Slaviša Jenjić šef Kluba odbornika SDS.

Na aktuelnom času povela se diskusija o poplavama, koje su prethodne sedmice zahvatile i pojedina područja opštine Prnjavor, te i dalje aktuelno pitanje – Zašto je došlo do probijanja rokova kada je u pitanju rekonstrukcija ulice Vida Nježića ? O ovom pitanju, načelnik kaže:

“Mi sa stanovišta opštinske uprave imamo izabranog izvođača radova, elementi ugovora su da je to milion i 30 hiljada maraka. Rok za izvođenje je 120 radnih dana. Sa druge strane ugovoreni su penali za svaki dan kašnjenja prilikom izvođenja radova u vrijednosti od 0,03 posto. To je nešto malo više od 300 maraka, po svakom danu kašnjenja”, istakao je Darko Tomaš načelnik opštine Prnjavor.

Pojedine tačke dnevnog reda opozicija nije prihvatila. Apeluju na nadležne da se riješi problem putnog pravca prema Čelincu, kao i ulica Vida Nježića.

SDS je na današnjoj sjednici potvrdio povećano brojno stanje sa dosadašnjih sedam na osam odbornika. Podsjećamo, ovoj partiji nedavno je pristupio Branko Šikanić, doskorašnji radikal.

Izvor: TV K3 

Komentarišite

Your email address will not be published.