TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: U školske klupe 273 prvačića na području opštine Prnjavor (FOTO/VIDEO)

Prnjavor: U školske klupe 273 prvačića na području opštine Prnjavor (FOTO/VIDEO)

U osnovnim i srednjim školama u Srpskoj danas je počela nova školska 2019/2020 godina. U ovu školsku godinu na području opštine Prnjavor, upisano je 273 prvačića. Njih je danas obišao i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i uručio im prigodne poklone.

U svim osnovnim i srednjim školama na području Prnjavora jutros su zvona ozvaničila početak nove školske godine. Prvačići dobro raspoloženi, nasmijali ali ozbiljno sjedajući u školske klupe započeli su svoj proces obrazovanja. Spremni su za učenje, ali se nadaju da će im školski dani biti ispunjeni i igrom.

U prvi razred u OŠ “Branko Ćopić” krenuli su Kosta Milijaš i Nikolija Milanković oni kažu da se raduju početku škole, ali i svemu onome što će naučiti tokom školovanja.

Petar Radojković i Mihaela Ivanović sjeli su u školske klupe u OŠ “Nikola Tesla”, srećni jer od danas imaju mnogo novih drugara.

Dvije prnjavorske osnovne škole „Branko Ćopić“ i „Nikola Tesla“ spremno su dočekale početak nove školske godine. U “Tesli” je ove godine upisano 96 prvačića, dok je 83 krenulo u prvi razred u OŠ „Branko Ćopić“.

Direktor OŠ “Branko Ćopić” Jasmina Malešević istakla je da su u ovoj prnjavorskoj školi spremno dočekali početak nove školske godine, te da u ovoj školskoj godini imaju ukupno 729 učenika i 83 prvaka, 63 u centralnoj školi u Prnjavoru, u Glogovcu 16 i četiri učenika u Podgajcima.

“Vrijedno smo radili, dakle škola je spremna za početak nove školske godine. Nastavnici su obišli sva savjetovanja koja su bila potrebna. Moram istaći kao bitnu stvar da u našoj školi nema tehnološkog viška, svi radnici imaju normu i rade”, dodala je Maleševićeva.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Vojin Gluvić je napomenuo da u ovoj psnovnoj školi ima oko 900 učenika, dok je u prvi razred upisano 96 prvačića, 83 u centralnoj školi, devet prvaka u Galjipovcima, dva u Grabik Ilovi, te dva prvaka u područnoj školi u Mravici.

“U toku ljetnog raspusta tehničko osoblje je pripremilo prostorije, nastavnici su pripremili organizaciju za novu 2019./2020. godinu i sve je spremno. Iskoristio bih priliku da svim učenicima i nastavnicima poželim srećan početak škole”, istakao je Gluvić.

Načelnik opštine Prnjavor Drarko Tomaš, kao i svake godine, obišao je najmlađe školarce, zaželio im srećan početak školovanja, ali i uručio prigodne poklone.

“Moje čestitke svim učenicima koji su krenuli u prvi razred osnovne škole, to je jedno novo poglavlje u njihovom životu. Ja im želim mnogo uspjeha i u školi, ali i u životu. Svake godine opština Prnjavor obezbjedi jedne simbolične poklone koje podrazumijevaju školski materijal. Ovogodišnji broj prvačića je nešto manji nego u prethodnom periodu, ali to nije samo trend opštine Prnjavor, nego i cijele Republike Srpske, ali i u našem okruženju,” istakao je Tomaš.

Načelnik Tomaš će tokom sedmice obići i ostale osnovne škole na području prnjavorske opštine, te prvacima poželjeti srećno školovanje.

U dvije prnjavorske srednje škole upisano je 225 učenika u prve razrede. I to 49 učenika u dva odjeljenja Gimnazije Prnjavor i 176 učenika u osam odjeljenja u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“.

Prvačića ove godine nema u područnim školama u Prisoju, u Donjim Smrtićima, Otpočivaljci kao i u Orašju.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.