TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Spomen obilježje graditi u Parku a ne na Trgu srpskih boraca (VIDEO)

Prnjavor: Spomen obilježje graditi u Parku a ne na Trgu srpskih boraca (VIDEO)

Organizacija porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor podnijeće zahtijev Skupštini opštine za promjnu ranije Odluke o izgradnji spomen obilježja po kojoj bi ono bilo građeno na Trgu srpskih boraca.Umjesto Trga,iz Organizacije predlažu park na ulazu u grad koji već po izgledu i lokaciji ispunjava sve uslove da se našim poginulim dostojanstveno oda počast.

Iako nosi naziv srpskih boraca,Trg u samom centru Prnjavora I nije prava lokacija na kojoj bi se dostojanstveno i sa pijetetom prisjećali naših poginulih boraca. Prije svega,javna površina koja je uzurpirana obližnjim lokalima svakako je premala da bi se moglo sagraditi pristojno spomen obilježje .

Na 11.izvještajno-radnoj sjednici  Organizacije porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor odlučeno je da se skupštini opštine što prije preda zahtijev za promjenu ranije Odluke o izgradnji spomen obilježja po kojoj bi ono bilo građeno na Trgu srpskih boraca.Umjesto Trga,iz Organizacije predlažu park na ulazu u grad koji već po izgledu i lokaciji ispunjava sve uslove da se našim poginulim oda dužna počast.

Veći problem ima opštinska organizacija nestalih.Problem koji uporno opstaje zahvaljujući opstrukcijama sa BH nivoa.Proces traženja nestalih koji I nakon skoro tri decenije od rata još nije završen jer samo u Prnjavoru traga se za još 33 borca.

Na republičkom nivou,za još 1662 borca se traga a čak 657 posmrtnih ostataka čeka na ekshumaciju u tri grobnice-Banjaluci,Nevesinju I Sarajevu.

Na 11.izvještajno-radnoj sjednici  Organizacije porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor bilo je govora o njihovom položaju ,statusu,problemima.

Po svim pokazateljima,naredna godina trebala bi biti prelomna I odlučujuća u konačnom rješavanju stambenog zbrinjavanja ove populacije stanovništva  te zapošljavanja njihove djece.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.