TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Spomen obilježje graditi u Parku a ne na Trgu srpskih boraca (VIDEO)

Prnjavor: Spomen obilježje graditi u Parku a ne na Trgu srpskih boraca (VIDEO)

Organizacija porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor podnijeće zahtijev Skupštini opštine za promjnu ranije Odluke o izgradnji spomen obilježja po kojoj bi ono bilo građeno na Trgu srpskih boraca.Umjesto Trga,iz Organizacije predlažu park na ulazu u grad koji već po izgledu i lokaciji ispunjava sve uslove da se našim poginulim dostojanstveno oda počast.

Iako nosi naziv srpskih boraca,Trg u samom centru Prnjavora I nije prava lokacija na kojoj bi se dostojanstveno i sa pijetetom prisjećali naših poginulih boraca. Prije svega,javna površina koja je uzurpirana obližnjim lokalima svakako je premala da bi se moglo sagraditi pristojno spomen obilježje .

Na 11.izvještajno-radnoj sjednici  Organizacije porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor odlučeno je da se skupštini opštine što prije preda zahtijev za promjenu ranije Odluke o izgradnji spomen obilježja po kojoj bi ono bilo građeno na Trgu srpskih boraca.Umjesto Trga,iz Organizacije predlažu park na ulazu u grad koji već po izgledu i lokaciji ispunjava sve uslove da se našim poginulim oda dužna počast.

Veći problem ima opštinska organizacija nestalih.Problem koji uporno opstaje zahvaljujući opstrukcijama sa BH nivoa.Proces traženja nestalih koji I nakon skoro tri decenije od rata još nije završen jer samo u Prnjavoru traga se za još 33 borca.

Na republičkom nivou,za još 1662 borca se traga a čak 657 posmrtnih ostataka čeka na ekshumaciju u tri grobnice-Banjaluci,Nevesinju I Sarajevu.

Na 11.izvještajno-radnoj sjednici  Organizacije porodica zarobljenih I poginulih boraca I nestalih civila opštine Prnjavor bilo je govora o njihovom položaju ,statusu,problemima.

Po svim pokazateljima,naredna godina trebala bi biti prelomna I odlučujuća u konačnom rješavanju stambenog zbrinjavanja ove populacije stanovništva  te zapošljavanja njihove djece.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.