Prnjavor: Ribolovac Tomašević obara rekorde na jezeru Drenova

Prnjavor: Ribolovac Tomašević obara rekorde na jezeru Drenova

Ribolovac iz Prnjavora Dejan Tomašević upecao je amura teškog 33 kilograma na jezeru Drenova. Ovaj ulov je utoliko značajniji jer je za samo 6 kilograma manji od svjetskog rekorda. A da je Tomašević i plemenit ribolovac pokazao je vraćanjem ove grdosije natrag u jezero.

Da je jezero Derenova izuzetno bogato ribljim fondom i kapitalnim primjercima pokazao je i poslednji ulov ribolovca Dejana Tomaševića iz Prnjavora. Amur težak 33 kilograma, najveći je upecan primjerak na prostoru bivše Jugoslavije a drugi u svijetu.

Tomašević kao i svaki strastveni ribolovac i zaljubljenik prirode vratio je prirodi ono što joj pripada pustivši nazad u vodu svoj kapitalni ulov u kojem su mu pomogli drugovi Dragan Milosavljević i Edis Bajramović.

Ribočuvar SRD „Ukrinski cvijet“ na jezeru Drenova, Ljubinko Nježić, poznaje Tomaševića od malih nogu kada je dolazio na pecanje.

Nježić dodaje da je jezero Drenova nadaleko poznato po kapitalnim primjercima i ulovu i da privlači sve veći broj turista i rekreativnih pecaroša.

Početak ribolovačke sezone u Prnjavoru u potpunosti je obilježio Dejan Tomašević. Do njenog kraja ostalo je još dosta dana, a ako ovako nastavi, Tomašević bi možda mogao i do nekog svjetskog rekorda.

Jezero Drenova se poribljava svake godine u skladu sa finansijskim mogućnostima SRD “Ukrinski cvijet”.

Projekat akumulacionog jezera Drenova je izrađen 1976. godine a prva ribolovačka sezona krenula je od 1982. godine, rekao je Nježić.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.