Prnjavor: Prijem kod načelnika za rukovodstvo FK “Mladost” Štrpci

October 13, 2021, 11:35 am

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je prijem za rukovodstvo FK „Mladost“ iz Štrbaca kako bi sumirali dosadašnje rezultate, ali i dogovorili dalju saradnju.

FK „Mladost“ iz Štrbaca itekako ulaže u sport, ali i omladinu. Trenutno je 24 djece koji treniraju u ovom klubu. Opština Prnjavor je u prethodnom periodu nabavila opremu za članove ovog kluba, a na današnjem sastanku razgovaralo se o nabavki kontejnera za potrebe samog kluba i mogućnosti finansijske podrške da se ogradi sportski teren.

Načelnik Tomaš je pohvalio sportski kolektiv FK “Mladost” i njegovo rukovodstvo.

„Veliku zahvalnost bih uputio i Mili Mariću koji već godinama okuplja omladinu sa područja ruralne sredine, te ih na taj način motiviše i približava sportu, doprinoseći razvoju istog“, rekao je načelnik Tomaš.

Trener koji nesebično daje sve od sebe je Mile Marić. Okuplja ih, uči sportskim vještinama, a kako kaže, ništa ne bi mogli bez opštine Prnjavor i načelnika Darka Tomaša, a ovom prilikom uručili su mu i zahvalnicu.

„FK “Mladost” se takmiči u Područnom fudbalskom savezu Doboj, a prioritet jeste da se osposobi naš teren i da dalje takmičenje možemo nastaviti na domaćem terenu“, rekao je Marić.

A na crtu dječacima u fudbalskim utakmicama staju i dvije djevojčice, Marina Marjanović i Dijana Zoran. Savez dozvoljava da se i djevojčice takmiče, a petnaestogodišnja Marina kaže da je odlučna da parira dječacima.

Marina trenira fudbal već dvije godine, a cilj joj je da sa ekipom igra na domaćem terenu i da postignu što bolje rezultate u budućnosti.

FK „Mladost“ je svakako primjer kako i u seoskim područjima, uz rad, trud i nesebično zalaganje, može da se opstane, ali i napreduje. Uz podršku opštinske uprave, ovaj dugogodišnji Fudbalski klub itekako ima svoju budućnost.

TV K3 (Foto: Aleksandar Atić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *