Prnjavor – Posjeta premijerke opštini, slijedi godina razvoja

Opštinu Prnjavor danas je posjetila predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović gdje se sastala sa rukovdstvom loklane zajednice. Razgovarano je u mnogim infrastrukturnim projektima a premijerka je posebno zadovoljstvo izrazila na stabilnost opštine odnosno da nema problema u pogledu budžeta i funkcionisanja lokalnih institucija.

Prnjavor – Posjeta premijerke opštini, slijedi godina razvoja

Zahvljajući predsjednici Vlade na posjeti, kao i na svim zajedničkim realizovanim projektima poput izgradnuje pješačkih staza i kružnog toka, te sanaciju Osnovne škole „Nikola Tesla“, načelnik Darko Tomaš ističe da je vrijednost dosadašnjih infrastrukturnih projekata više od milion i po konvertibilnih maraka.

“Najveći pojedinačni projekat je izgradnja auto-puta, čija je realizacija u toku. Veliki dio njega prolazi upravo kroz Prnjavor, i posebno mi je zadovljstvo što je na ovom projektu angažovano dosta radnika i on sigurno doprinosi i razvoju same lokalne zajednice”, rekao je načelnik Tomaš.

Lokalna vlast opštine Prnjavor uovoj godini će za infrastrukturne projekte izdvojiti oko 2.500.000 KM a planirani su radovi i na školama u Potočanima, Naseobini Lišnja i Šibovskoj. Ukoliko to bude pratila i podrška republičkih vlasti pred Prnjavorom je godina koja garantuje razvoj, zaključeno je tokom sastanka. Premijerka obećava pomoć.

“To su, prije svega, saobraćajna infrastruktura i u skladu s tim prioritetni zahtjevi od načelnika i opštine sa kojima smo zajedno ušli u realizaciju tih projekata. Jedan od prioriteta bila je rekonstrukcija i sanacija školskih objekata. Sada imamo tri školska objekta na kojima se obavljaju radovi i koji će biti završeni do početka nove školske godine”, rekla je Cvijanovićeva.

Ne krije zadovljstvo premijerka zadovoljstvo i aktivnostima u cilju prihvatanja novih poslovnih inicijativa i stvaranja određenih infrastrukturnih uslova za pravljenje poslovne zone na Vijaci.

“Mi već imamo planove kako aktivirati jednu takvu zonu, na koji način je učiniti privlačnom za strane investitore. To su stvari kojima ćemo se baviti i razgovarati u narednom periodu”, rekla je Cvijanovićeva.

Na kraju, raduje je činjenica da je stanje u  opštini Prnjavor stabilno i da nema problema kada je riječ o budžetu i funkcionisanje lokalnih institucija.

 

(TV K3)

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.