TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Pod zdravstvenim nadzorom 1.008 lica, dvoje pozitivno na virus korona (VIDEO)

Prnjavor: Pod zdravstvenim nadzorom 1.008 lica, dvoje pozitivno na virus korona (VIDEO)

Na području opštine Prnjavor pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1008 lica, a do sada su registrovane dvije osobe oboljele od virusa korona, rečeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije. Direktor Doma zdravlja Prnjavor Svjetlana Malić kaže da ova zdravstvena ustanova još nije dobila zvaničan podatak o drugoj osobi iz Prnjavora kojoj je registrovan Kovid-19, što je sinoć objavilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Broj lica pod zdravstvenim nadzorom na području opštine Prnjavor je nešto veći, obzirom da su u dane vikenda doputovali građani koji su radili u Italiji, ukupno njih četvoro, naglašava direktor Doma zdravlja Prnjavor i član Štaba Svjetlana Malić. Podsjeća da je ministarstvo zdravlja sinoć objavilo podatak da je još jedna osoba sa područja opštine Prnjavor, pozitivna na virus korona.

“Do danas nismo dobili zvaničan podatak o imenu i prezimenu te osobe, ali smo dobili određene informacije o kome se radi i sada pokušavamo stupiti u kontakt sa svim licima sa kojima je zaraženo lice bilo u neposrednom kontaktu”, rekla je Malićka.

U cilju sprječavanja i širenja virusa korona, Opštinski štab za vanredne situacije oslučio je da se restriktivne mjere, vezano za rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, produžavaju na period do 30. marta, a u skladu sa odlukom Vlade RS, kaže predsjednik SO Prnjavor i zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije Željko Simić.

“Donesena je odluka da se ograniči radno vrijeme apoteka i to radnim danima od 8.00 do 18.00, dok je vikendom njihovo radno vrijeme do 12.00 časova. U dogovoru sa Opštinskom upravom biće utvrđen spisak dežurnih apoteka, o čemu će javnost biti informisana putem medija”, rekao je Simić.

Obaveza svih lica koja su pod zdravstvenim nadzorom je da poštuju osnovno pravilo samoizolacije, da ostanu kod kuće i smanje kontakte. Nadležni opštinski organi kontrolišu lica u kućnoj izolaciji i sva lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije biće kažnjena.

Izvor: TV K3

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.