TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Osnovne škole proslavile Svetog Savu (VIDEO)

Školsku slavu Svetog Savu obilježile su danas gradske osnovne škole u Prnjavoru. Ove škole po tradiciji organizovale su priredbe u čast prvog srpskog prosvetitelja i zaštitnik školstva.

Prnjavor: Osnovne škole proslavile Svetog Savu (VIDEO)

OŠ „Nikola Tesla“ sjajnim kulturno- umjetničkim programom obilježila školsku slavu Svetog Savu, a bila je ovo ujedno I prilika da se učenici predstave nastavnicima, roditeljima i svim drugim gostima, te pokažu šta su radili tokom  prethodne godine.

Na priredbi se predstavilo oko 120 učenika ove škole od 884 koliko ih ima u našoj školi, rekao je direktor OŠ “Nikola Tesla” Vojin Gluvić.

Na svečanosti u ovoj školi prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je svim učenicima i nastavnicima ove lokalne zajdnice uputio čestitke povodom školske slave, te da u budućnosti imaju uspjeha u svom radu.

“Zadovoljstvo je što se danas širom opštine održavaju svetosavske školske priredbe i što učenici i kroz vannastavne aktivnosti mogu da uče o svojoj kulturi, običajima i tradiciji”, rekao je Tomaš.

Prigodnim programom u pranjavorskom Domu kulture  i OŠ „Branko Ćopić“ obilježila je školsku slavu Svetog Savu.  Inače ova škola broji 790 učenika, dok su se na priredbi predstavili učenici od drugog do devetog razreda.

“Učenici su pripremili svetosavsku priredbu. Imamo hor, vokalnu grupu, dramsku sekciju, recitatore, ritmičare a sve u čast našeg prvog prosvetitelja Svetog Save”, istakla je direktor Škole Jasmina Malešević.

   

Sve prnjavorske osnovne i srednje škole, školsku slavu obilježiće zajedno u nedjelju u hotelu „Nacional”.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.