TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Organizovan prijem za učenike iz Poljske

Prnjavor: Organizovan  prijem za učenike iz Poljske

U prostorijama Muzičke škole “Konstantin Babić” u Prnjavoru organizovan je svečani prijem za 30-oro učenika Gimnazije Boleslaviec iz Poljske.

Među učenicima iz Poljske, bilo je i onih sa prnjavorskim korijenima. Jedna od njih je Agata Kubica, koja je izrazila zadovljstvo što će konačno upoznati Prnjavor, mjesto u kome je rođen njen djed i o kome je slušala mnogo priča .

I učenci iz Prnjavora su 2016. godine boravili  u Boleslaviecu, te imaju samo riječi hvale, od samog grada, Poljske kulture, te njihovog gostoprimstva

Pored učenika, u delegaciji Boleslavieca stiglo je i pet profesora na čelu sa direktorom Druge gimnazije Boleslaviec, koji je izrazio zahvalnost na dobrodošlici, te se nada da će nakon ove posjete doći do bolje saradnje.

Učenici iz Poljske u Prnjavoru će boraviti pet dana, a tokom svoje posjete obiće opštinu Prnjavor i značajnije ustanove, kao i Banja Luku, te će biti oranizovan niz aktivnosti kako bi se srednjoškolci što više upoznali i družili

Prijemu je prisustovao i načelnik opštine Prnjavora Darko Tomaš, koji je podsjetio da ova lokalna zajednica ima najdružu saradnju upravo sa ovim gradom iz Poljske.

Posjeta je realizovana u okviru ugovora o međusobnoj saradnji srednjih škola ova dva grada. Sporazum o saradnji i pobratimljenu između iz Prnjaovra i Boleslavieca potpisan je 1974. godine, a zatim obnovljen 1988.godine, te ponovo 2006. godine.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.