Prnjavor: Organizacija slijepih i slabovidih proslavila krsnu slavu (VIDEO)

October 14, 2021, 11:24 am

Presveta Bogorodica zaštitni je znak Organizacije slijepih i slabovidih opštine Prnjavor, koji tradicionalno, već 16 godina, lomljenjem slavskog kolača, obilježe krsnu slavu. Život ovih ljudi nije lak, ali druženjima i aktivnostima nadopunjuju ono što su izgubili. Žive pod parolom „svi smo jednaki“.

“Već od 2005. godine smo počeli sa krsnom slavom – Pokrov Presvete Bogorodice. Pošto smo negdje po ovom prazniku osnovani, izabrali smo da nam Presveta Bogorodica bude krsna slava i zaštitnik naše organizacije. Na ovaj dan okupimo svoje članstvo, okolne organzacije, predstavnike lokalne vlasti, a sa nama su uvijek tu i drugi gosti”, rekao je predsjednik OO slijepih i slabovidih Prnjavor Goran Vasić.

A, da prnjavorska organizacija  radi dobar posao, slaže se i Branko Suzić predsjednik Saveza slijepih RS. Čestitke povodom krsne slave stigle su i od lokalne vlasti.

“Drago mi je da sam u prilici da svojim prisustvom uveličam ovo slavlje. Želim da kažem da su naši članovi u ovoj Organizaciji dosta aktivni i da ova Organizacija služi za primjer drugima u mnogim aktivnostima i drago mi je da imaju dobar domaćinski odnos”, rekao je predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, čestitajući ovom prilikom Svjetski dan vida, koji se obilježava na današnji dan.

Opštinska organizacija slijepih i slabovidih prema njihovoj evidenciji broji oko 40 članova, ali smatraju da na području opštine ima daleko više lica koji imaju problem sa vidom.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *