TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Održana komemoracija Ljubinki Rapić dugogodišnjoj predsjednici prnjavorskog KSS-a (VIDEO)

Prnjavor: Održana komemoracija Ljubinki Rapić dugogodišnjoj predsjednici prnjavorskog KSS-a (VIDEO)

Komemoracija dugogodišnjoj predsjednici Kola srpskih sestara u Prnjavoru Ljubinki Rapić održana je danas u Svetosavkom domu u porti hrama Sv. Georgija.

Ljubinka Rapić,djevojački Savković, rođena je 14.10.1949. godine, a preminula je 24. aprila 2019. godine.Život Ljubinke Rapić obilježio je njen profesorski i humanitarni rad, rečeno je na komemoraciji koja je održana povodom njene smrti.

Članica Kolo srpskih sestara postala je od njegovog osnivanja 1992. godine, a za predsjednicu Kola izabrana je 1997. godine i od tada tu dužnost obavljala volonterski sve do smrti.

“Iza gospođe Rapić je punih 27 godina nesebičnog i predanog humanitarnog rada u ovom Dobrotvornom društvu, na čijem je čelu bila preko dvije decenije. Bila je stub i vođa, svaka akcija je počinjala i završavala sa njom”, u svom govoru rekla je čalnica KSS-a Jelena Demonjić.

Međutim, njen društveno korisni rad nije počivao samo na tome.

“U vrijeme kada je na ovim prostorima bjesnio rat, postala je članica Dobrotvornog društva Kolo srpskih sestara. Uvijek je bila prva sa svojim sestrama i prihvatala najteže zadatke”, rekao je sveštenik Rade Savčić.

Ljubinka, koja je bila profesor fizičkog vaspitanja u prnjavorskoj Gimnaziji, gdje je ostala do kraja radnog vijeka, odnosno do 16. 09. 2010. godine kada je penzionisana. I njene radne kolege imaju samo riječi hvale za nju, a u ime kolektiva Gimnazije Prnjavor od Ljubinke se oprostila Slavica Suvajac Divčić .

Da je Ljubinka bila najomiljeniji profesor, govore i riječi Darke Tomaša njenog učenika, a aktuelnog načelnika opštine Prnjavor.

“Njena djela će ostati upamećna i govore sama sebe i koliki je čovjek bila naša profesorica”, navao je Tomaš.

Od predsjednice KSS-a oprostio se i predsjednik Boračke organizacije Vlado Živković.

Ljubinka sahranjena je danas na Gradskom groblju u Prnjavoru.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.