TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Nagrađeni vlasnici najuređenijih dvorišta (FOTO/VIDEO)

Prnjavor: Nagrađeni vlasnici najuređenijih dvorišta (FOTO/VIDEO)

Ovogodišnje takmičenje „Izbor najuređenijih dvorišta“ je završeno, a danas je organizovan prijem i nagrađeni su vlasnici najuređenijih dvorišta.

Laskave titule „najuređenijih“ osvojili su: dvorište Krasić Dragana u kategoriji privatno dvorište, dvorište JU Dječiji vrtić „Naša radost“ u kategoriji dvorište organizacije i javne ustanove, Izletište „Ivel“ u kategoriji dvorište poslovnog subjekta, balkon Nikolić Silvane u kategoriji balkona i domaćinstvo Sibinčić Slavena u kategoriji domaćinstvo na selu.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je, nakon prijema, da je glavni kriterijum u izboru ovogodišnjih pobjednika bila objektivnost sugrađana.

„Ovi ljudi su unijeli mnogo truda, energije i ljubavi u uređenje životnog  prostora, a time doprinijeli da i naša opština bude ljepša. Za pohvalu je i što nam iz godine u godinu ponovo dolaze pojedinci sa još uređenijim dvorištima i novim idejama“ , rekao je Tomaš.

Slaven Sibinčić kaže da je sa svojom porodicom uložio mnogo truda u uređenje seoskog domaćinstva i zato su sretni zbog osvojene nagrade.

„ Veliki trud i zalaganje cijele porodice uloženi su u uređenje tokom proteklih nekoliko godina. Ponosni smo što posjedujemo nešto jedinstveno na našoj opštini“ , rekao je Sibinčić.

On kaže da će nastaviti sa daljim uređenjem imanja, već se razmišlja o novim idejama, a jedna od onih koje su u planu je i izgradnja dječijeg igrališta.

„Želja nam je da djeci koja žive u gradu i koja nemaju uslove da uživaju u igri kao djeca na selu pružimo mogućnost da se opuste i raduju igri i druženju. Trebaće nam vremena za ovaj projekat,  ali  smo sigurni da ćemo ga uspjeti realizovati“ , kaže Sibinčić.

Direktor vrtića „Naša radost“  u Prnjavoru  Slobodanka Vasić naglasila je da će novčanu nagradu  ova ustanova iskoristiti za postavljanje ljuljaški u organizacionoj jedinici vrtića u  Donjoj Ilovi.

Dragan Krasić iz Gusaka koji je osvojio nagradu za najuređenije privatno dvorište rekao je da uređenje zahtijeva mnogo truda, ulaganja i odricanja.

„To je svakodnevna obaveza,  ali s druge strane čini nas zadovoljnima, srećnima i  opuštenima kada vidimo kako izgleda rezultat našeg rada. Nagradu dobijamo drugi put, a  novih ideja ima u izobilju, samo treba vremena, truda i volje da se sprovedu u djelo“ , izjavio je Krasić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, pravila takmičenja su bila izmijenjena, a kandidati su dvorišta prijavljivali isključivo elektronskim putem, dok su najuređenija dvorišta izabrali sami građani glasajući onlajn putem društvene mreže fejsbuk.

Takmičenje trajalo je od 5. maja do 20. juna i organizovano je u šest kategorija: najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište organizacije i javne ustanove, najuređenije dvorište poslovnog subjekta, najuređenije dvorište etažnih vlasnika, najuređeniji balkon, i kao posebna kategorija najuređenije domaćinstvo na selu, u cilju promocije poljoprivredne proizvodnje i života na selu.

Na adresu Opštinske uprave stiglo je 30 prijava u pet kategorija. U kategoriji najuređenije dvorište etažnih vlasnika nije bilo prijavljenih kandidata.

 

 

 

 

Izvor: Opština Prnjavor

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.