Prnjavor: Načelnik Stanara Radojica Ćelić u prvoj posjeti Prnjavoru

July 28, 2021, 12:07 pm

U prvoj radnoj i prijateljskoj posjeti opštini Prnjavor boravili su načelnik Stanara Radojica Ćelić te potpredsjednik SO Nebojša Kajganić. Razmjena pozitivnih iskustava i praksi kao i saradnja na zajedničkim projektima bile su tebe sastanka delegacija ove dvije lokalne zajednice.

Stanari kao najmlađa opština u RS  ima štošta dobrog da nauči od susjednog i prosperitetnog Prnjavora, opštine sa kojom graniči i sa kojom je, po broju kilometara između administrativnih centara- najbliža. Razmjena dosadašnjih praksi ali i infrastrukturni projekti zbog kojih su usmjereni jedni ka drugima svakako su dobar razlog za susret opštinskih delegacija. Za početak to je putna infrastruktura Kulaši-Osredak te most koji povezuje Brestovo sa Štrpcima.

Ćelić je istakao da su građani stanarske opštine zainteresovani da se riješi problem mosta u Brestovu i pronađe način da putni pravac Osredak-Kulaši bude doveden u bolje stanje.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da želi da saradnja sa svim susjednim opštinama bude na visokom nivou i izrazio uvjerenje da to sa opštinom Stanari može biti postignuto.

“Danas smo razgovarali o važnim infrastrukturnim projektima koji su nam zajednički. To je, prije svega, most između Štrbaca i Brestova. Želimo da `Vode Srpske` urade svoj dio posla, a nama iz lokalnih zajednica neće biti problem da završimo elaborat o trenutnom stanju mosta, projekat kako da se most popravi i da u narednom periodu nađemo finansijska sredstva da projekat realizujemo”, istakao je Tomaš.

 Pored važnih infrastrukturnih projekata, opština Prnjavor rado će Stanarima prenijeti iskustva i u vođenju administrativne uprave ali i preuzeti  i njihova pozitivna.

“Kada je riječ o radu Opštinske uprave, interesuju nas iskustva Prnjavora kako bismo i mi poboljšali rad. Cilj nam je da radimo u skladu sa zakonskim propisima i pravilno trošimo sredstva iz budžeta”, rekao je Ćelić i dodao da je bilo riječi i o iskustvima u radu sa međunarodnim nevladinim organizacijama od kojih opština Prnjavor povlači značajna sredstva.

Sastanku u Prnjavoru prisustvovali su potpredsjednik Skupštine opštine Stanari Nebojša Kajganić i Dalibor Preradović iz Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti i investicije opštine Prnjavor.

Budući odnos dvije opštine u narednom periodu obećava plodonosnu i na obostranu korist, dobru i prijateljsku saradnju. Stanari će vrlo brzo biti domaćin sledećeg susreta na kom će se sastati radna grupe sačinjena od rukovodioca Odjeljenja dvije lokalne zajednice.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.