TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor- FK “Ljubić” komemoracijom se oprostio od Mladena Ćurića “Klinje”

Prnjavor- FK “Ljubić” komemoracijom se oprostio od Mladena Ćurića “Klinje”

U Domu kulture Prnjavor održana je komemoracija povodom smrti sportske legende Prnjavora, bivšeg golmana I trenera FK “Ljubić”, Mladena Ćurića “Klinje”.

Mladen Ćurić Klinjo rođen je 1950. godine a od malih nogu, fudbal je bio njegov izbor. Dok su mnogi izabrali da budu igrači, on se odlučio da stane između stativa. Nastupao je za banjalučke klubove Borac i Željezničar, potom za Mladost iz Kotor Varoša, a iz Kotor Varoša u sezoni 1974-75. došao je u prnjavorski Ljubić gdje je branio dugi niz godina, završio igračku I započeo trenersku karijeru.

Radeći kao trener golmana, poznat po disciplini Kljino je uspijevao godinama od prnjavorskih mladića napraviti dobre golmane, koji su čuvali Ljubićevu mrežu. Jedan od njih bio je I Dejan Plisnić, koji je prisustvovao komemoraciji.

U knjigu žalosti upisao se I glavni imam medžlisa Islamske zajednice Prnjavor, hadži Fikret efendija Čelenka, koji je tokom govora na komemoraciji istakao da mu je izuzetno drago što je poznavao Mladena Ćurića “Klinju”, velikog čovjeka koji u ovim vremenima nikada nije dijelio ljude po nacionalnoj I vjerskoj osnovi. Klinjo se pored svoje velike ljubavi fudbala uvijek trudio I pomagao prnjavorskim vjerskim zajednicama, rekao je Čelenka.

Ispred FK Ljubić od Mladena Ćurića Klinje oprostio se I potpredsjednik FK “Ljubić” Branko Dakić, kojeg je, po riječima Dakića, Klinjo u ovaj klub primio sada davne 1989. godine.

Nakon upisa u knjigu žalosti Dakić je istakao da je otišao čovjek, koji je za vrijeme života postao legenda, i koji nikad neće biti zaboravljen.

Po završetku komemoracije za Mladena Ćurića “Klinju” krenula je posmrtna povorka iz kruga Doma zdravlja nakon čega je I sahranjen.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.