TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Dobra saradnja sa pobratimskim opštinama (VIDEO)

Prnjavor: Dobra saradnja sa pobratimskim opštinama (VIDEO)
Saradnja između opštine Prnjavor i pobratimskih opština u Češkoj, Poljskoj i Ukrajini je na zavidnom nivou i biće nastavljena u svim oblastima života, od privrede do kulture i sporta, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

On je na današnjem sastanku sa delegacijama iz Boskovica, Boleslavieca i Žedačeva, koje prisustvuju obilježavanju 24. marta – Dana opštine Prnjavor, podsjetio da saradnja sa Boleslaviecom iz Poljske datira još od 1974. godine i da se od tada neprestano razvija i unapređuje.

– Važan korak našeg napretka i poboljšanja u međusobnoj komunikaciji je u tome što razmjenjujemo ne samo delegacije za praznike, već se saradnja odvija i na planu obrazovanja i razmjeni učenika. Tako je sa Boleslaviecom, tako je sa svim pobratimskim opštinama – rekao je Tomaš nakon sastanka kojem je prisustvovao i predsjednik SO Prnjavor Željko Simić.

On je naglasio da je Prnjavor na raspolaganju za sve oblike saradnje.

– Vrata za sve naše pobratimske opštine su uvijek širom otvorena. Velika nam je čast što su i danas sa nama – kaže Tomaš.

Načelnik opštine Boleslaviec Piotr Roman kaže da saradnja sa opštinom Prnjavor traje već nekoliko decenija i da to nije samo razmjena saradnje između zvaničnika nego i ljudi, prijateljstva, razmjena velike otvorenosti.

– Radujem se da razmišljamo na isti način kako da unapređujemo naše opštine, zato je ispred nas još mnogo godina dobre saradnje – rekao je Roman.

Gradonačelnik Boskovica Јaroslav Dohnalek iz Češke izrazio je zadovoljstvo što se dobra saradnja sa Prnjavorom konkretizuje u praksi.

On kaže da je na današnjem zajedničkom sastanku bilo riječi o određenim ciljevima i njihovoj realizaciji na svim poljima saradnje.

– Čestitam Prnjavoru na razvoju i progresu. Јa sam ovdje bio prije sedam godina, od tada do danas napredak je više nego vidljiv. Vjerujem da će naša saradnja biti još uspješnija u narednim godinama – rekao je Dohnalek.

Sekretar gradskog vijeća ukrajinskog Žedačeva Olga Leškovjak kaže da je saradnja sa opštinom Prnjavor tek na početku, ali i da se nada da će se pobratimstvo produbiti i donijeti koristi u svim sferama života i rada.

U Prnjavoru se danas obilježava Dan opštine. Delegacije lokalne vlasti posjetile su Spomen-hram na Vučijaku i spomen-obilježje u Šibovskoj gdje su položili vijence u znak sjećanja na poginule borce u proteklom ratu.

Svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena najviša opštinska priznanja i pohvale održaće se u Centru za kulturu sa početkom u 18.00 časova.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.