TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor bio start četvrte etapa biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” (VIDEO)

Prnjavor bio start četvrte etapa biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” (VIDEO)

Posljednja etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” startovala je danas iz Prnjavora do Banjaluke, a na Trgu srpskih boraca predstavljeni  su takmičari iz 24 tima, koji dolaze iz 30 zemalja.

Ovogodišnju trku vozilo je 153 takmičara. Među učesnicima treke bile su i reprezentacije Srbije, Slovenije, Mađarske. Najjača prijavljena ekipa je italijanska pro kontinental ekipa Bardiani, koja je među 20 najboljih na svijetu. Poljski CCC tim je takođe top ekipa, koja vozi ‘Điro d'Italija’, ‘Tur de Frans’ i ‘Vueltu’, slovenačka Adria je jedna od najboljih evropskih ekipa, ekipa iz Kolumbije, te Evropa Rejsing tima iz Irske.

Načelnik opštine Prnjavor Drako Tomaš, koji je označio početak posljednje etape, rekao da je ova biciklistička trka jedan od najvećih događaja u Republici Srpskoj.

“Za nas u Prnjavoru je čast što smo dobili organizaciju starta posljednje etape. Uvjeren sam da će ovo na najbolji način prezentovati i Prnjavor i cijelu Republiku Srpsku, zbog čega smo smatrali da trebamo i moramo biti dio događaja ovog ranga”, rekao je Tomaš.

Da je trka postala prava atrakcija u Republci Srpskoj govori I taj podatak da sve vise opstina I gradova zele da imaju ili start ili cilj etape, a čak I jedno I drugo. Upravo je Tomaš istakao da će Prnjavor dogodine pokušati da dobije domaćinstvo i starta i cilja trke.

Današnja etapa ove biciklističke trke koja je prošla i kroz Derventu duga je 175 kilometara. Derventa je lokalna zajednica kroz koju ovaj caravan prolazi svih 13 godina rekao je znamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić.

“Sigurno da je trka da daje mnogo simoblike, od promocije opštine, turizma kao i ovog sporta. Zadovljstvo je da trka prvog ranga prolazi kroz naš grad, te se nadam da će iz godine u godinu biti sve više učesnika. Naravno, možda da i Derventa u narednim godina bude možda start ili cilj neke od etapa”, istakao je Jeftić.

Inače, biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” počela je u četvrtak, kada je vožena prva etapa od Beograda do Vlasenica, dok je druga od Milića do Brčko, te treća od Bijeljine do Teslića.

TV K3

Foto: prnjavorinfo.com

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.