TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pripadnici Garde Vojske Srbije od danas u Moskvi

Pripadnici Garde Vojske Srbije danas će otputovati za Moskvu gde će 9. maja učestvovati na vojnoj paradi povodom obelezavanja Dana pobede nad fašizmom.

Pripadnici Garde Vojske Srbije od danas u Moskvi

Svečani ispraćaj će biti organizovan na aerodromu Batajanica a predviđeno je da se pripadnicima te elitne jedinice obrati ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, najavila je ruska ambasada

Čepurin je ranije izrazio čekivanje da će parada 9. maja u Moskvi biti impresivnija od do sada održanih, kao i zadovoljstvo što će i Srbija učestvovati na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je juče da će na vojoj paradi u Moskvi 9.maja, povodom Dana pobede nad fašizmom, učestvovati jedinica Garde.

Gašić je rekao novinarima da je Garda jedna od najobučenijih jedinica, “kojoj nisu potrebne neke specijalne i posebne pripreme”.

Pripadnici Vojske Srbije učestvuju na “Paradi pobednika” u Moskvi na osnovu odluke predsednik Srbije Tomislav Nikolić, saopšteno je početkom aprila iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vojska Srbije će učestvovati na “Paradi pobednika” na osnovu poziva ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, povodom obeležavanja 70. godišnjice Pobede sovjetskog naroda u Velikom otadžbinskom ratu od 1941. do 1945. godine, piše u saopštenju.

Beogradska “Politika” objavila je nedavno i da su pripreme srpskih vojnika za učešće na paradi u Moskvi u punom jeku i da 73 mladića i dve devojke kojima je poverena ova misija uveliko uvežbavaju marširanje Crvenim trgom.

Komentarišite

Your email address will not be published.