Princ Charles organizovao privatnu zabavu za Camillin 70. rođendan

Princ Charles organizovao privatnu zabavu za Camillin 70. rođendan

Princ Charles održao je privatnu zabavu za vojvotkinju od Cornwalla Camillu koja je proslavila 70. rođendan.

Porodica i bliski prijatelji prisustvovali su događaju koji je održan na imanju Highgrove u Gloucestershireu sinoć, iako je Camillin rođendan u ponedjeljak.

Mnogi britanski mediji pisali su o ovom događaju kao znaku kako kraljevska porodica doživljava Camillu i kako se njena pozicija promijenila nakon što je godinama bila u sjenci princeze Diane.

“Javnost je sumnjala u Camillu i to je jedan od razloga zbog kojih je njihov brak i vjenčanje bilo ne tako zanimljivo. Ali ona se predstavila kao ljubazna osoba i polako je ušla u njihovu porodicu – najprije kao zaručnica i podrška princu Charlesu.

Uvijek se bavila dobrotvornim radom, ali njen profil je kotirao nisko, možda zato što je birala manje glamurozna dobrotvorna udruženja.

Na kraju je javnost ipak shvatila i prihvatila nju kao divnu damu kakva jeste”, napisao je magazin Majesty.

Ipak, još uvijek postoji rasprava o tome da li će biti prihvaćena kao kraljica kada Charles postane kralj, što će se automatski desiti kada kraljica umre. Kada se udala za Charlesa 2005. godine, saopćeno je kako će Camilla dobiti titulu princeze, a ne kraljice kada za to dođe trenutak. Neki opet misle da je to rečeno samo zbog trenutnog mišljenja javnosti koja je još patila za princezom Dianom.

Tokom posljednje decenije Camilla je postala bitan dio višeg kruga kraljevske porodice, dosta aktivnosti radi za kraljicu kao njena savjetnica. Iako mnogo radi u humanitarne svrhe i sa žrtvama silovanja i nasilja u porodici, ne dobija mnogo medijskog prostora.

Ipak, njen 70. rođendan obnovio je interes medija i javnosti za njen život, brak i status u kraljevskoj porodici.

Komentarišite

Your email address will not be published.