Prijedorski odbornici traže smjenu načelnika tri odjeljenja

June 11, 2019, 4:16 pm

Skupština grada Prijedora zatražila je danas smjenu načelnika tri odjeljenja gradske uprave i donijela zaključak kojim se od gradonačelnika traži da ih do naredne sjednice razriješi i da predloži vršioce dužnosti.

Riječ je o načelnicima odjeljenja za finansije Biljani Malbašić, za prostorno uređenje Mirjani Komljenović i za boračko-invalidsku zaštitu Miši Rodiću, a inicijativa je podnesena zbog toga što, kako je u zaključku navedeno, nemaju podršku skupštinske većine.

Za zaključak je glasalo 19 odbornika, devet je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković više puta u toku današnje sjednice zatražio je od Skupštine da ne pokušava preuzeti nadležnosti gradonačelnika.

“Ova tri načelnika izuzetno korektno rade svoj posao. O ovoj inicijativi ću razmisliti”, rekao je Đaković.

Odbornici nisu usvojili izvještaj o izvršenju budžeta grada Prijedora za 2018. godinu, a odluku o raspodjeli neutrošenih namjenskih sredstava utvrđenih po godišnjem obračunu za 2018. godinu vratili su na doradu.

Skupština je jednoglasno usvojila informaciju o realizaciji godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica za 2018. godinu, a prijedlog ovog plana za 2019. godinu vratili na doradu. Usvojen je i zaključak da se u tom dorađenom planu odbornicima na uvid daju ugovori potpisani za prvi kvartal ove godine u ovoj oblasti sa fiskalnim računima za realizovani dio poslova.

Sastanak šefova odborničkih klubova zakazan je za ponedjeljak, 17. juna, kada bi trebalo da bude donesena odluka o terminu nastavka ove sjednice.

Izvor: Srna 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *