Prijedorčanin se prihvatio NAJLEPŠEG POSLA: Supertata na porodiljskom BRINE O TRI ĆERKE

Prijedorčanin se prihvatio NAJLEPŠEG POSLA: Supertata na porodiljskom BRINE O TRI ĆERKE

Prijedorčanin Srđan Jovanović je supertata na porodiljskom odsustvu. Dok supruga Danijela (32) radi u jednoj privatnoj firmi, gde je i direktorka i jedina zaposlena, Srđan (36) brine se o tri ćerke, najstarijoj Mariji (5,5), Tamari (2,5) i najmlađoj, destomesečnoj Anastasiji, koja je i glavni razlog što je tata Srđan, umesto u Filijali Fonda PIO RS u Prijedoru, s njima po celi dan u kući.

I tako će biti još sedam meseci.

– Supruga je nakon tri obavezna meseca porodiljskog dobila mogućnost da putem samozapošljavanja dođe do radnog mesta. Nismo to hteli propustiti pa je pala zajednička odluka da ja idem na porodiljsko – kaže Srđan.

On je među retkim tatama koji o ovoj temi pričaju otvoreno, bez imalo ustezanja.

– O tom se inače ne priča javno, a ne znam zašto je tako. Možda je neke sramota. Jedan moj prijatelj, a on je policajac, čak je dva puta koristio tu zakonsku mogućnost i mislim da je to odlično – kaže Srđan.

Ovaj mladi Prijedorčanin otkrio je kako izgleda „radni“ dan supertate.

– Uskoče i baka i ded po potrebi, jer smo mi muški malo traljavi. Supruga pre posla podeli doručke, a onda je dan na meni. Najstarija Marija je samostalna, barem kada je reč o osnovnim stvarima, sama jede, presvlači se i okupa. S Tamarom ima najviše posla, mada je i ona prilično samostalna, a najmlađu Anastasiju treba hvatati, jer brzo puže po kući – priča s osmehom Srđan.

Kako kaže, njegovo porodiljsko izazvalo je i dosta šaljivih komentara. I među prijateljima, ali i onda kada ode po doznake u Dom zdravlja.

Šala i podrška

– Moj kum hteo je da napravi majicu s natpisom 080, a to je šifra za porodilje, i da mi je pokloni. Ili, kad sam prvi put tražio doznake, pitaju me dve devojke kako se zovem, kažem im, one me gledaju, pa okreću onu doznaku gore, dole… Vidim, ništa im nije jasno. Kažem im: Jeste, ja sam 080, nakon čega su obe prasnule u smeh. Do sada mi niko ništa loše nije rekao, uglavnom su to šaljivi ili komentari podrške – kaže Jovanović.

Podrška u firmi

Supruga mora dati izjavu da se odriče svog porodiljskog i to je put da se jača polovina brine o deci.

– Vreme provedeno s društvom u kafani ima svoju težinu, ali vreme provedeno s decom je neprocenjivo. Obožavam svoje ćerke i suprugu. Teško je biti dobar, a loš vrlo lako – govori Srđan i dodaje da su odluku da ode na porodiljsko podržali i u njegovoj firmi, gde s masterom ekonomije radi na mestu višeg stručnog saradnika, piše Avaz.

Avaz

Komentarišite

Your email address will not be published.