Prije 30. godine zaradio 22 milijarde dolara: Kriptovalute ga dovele na Forbsovu listu najbogatijih

October 9, 2021, 6:20 am

Sem Benkmen Frid zaradio je 22,5 milijardi dolara prije svoje 30. godine zahvaljujući mjenjačnici kriptovaluta koju je pokrenuo, iako ni sam ne vjeruje mnogo u tržište kriptovaluta, piše Forbs koji je nedavno objavio listu najbogatijih, a na kojoj se nalazi i Sem.

Umaglovito veče poznog ljeta 2021. Sem Benkmen-Frid se uputio u restoran na 24. spratu hotela “Ekvinoks” s pet zvezdica koji je dio kompleksa “Hadson Jards” na Menhetnu. Ovaj 29-godišnjak, koji je zaradio milijarde na kriptovalutama, stigao je iz Hongkonga delimično i zato da bi organizovao svoju privatnu proslavu, ali tako da ostane neprimjećen, prenosi Blic.

Odjeća koju uglavnom nosi, kako piše Forbs – crni duks sa kapuljačom, sivkaste bermude, stare “new balance” patike – mogla bi da ga “sakrije” na ulici, ali u moru “manžetni” i “koktel haljina”, on se ističe još više nego 205 centimetara visoki Obi Topin, centar Njujork Niksa, koji se muva među zvanicama.

Nije bilo potrebno mnogo vremena prije nego šta ga je neko “ukačio”: “Da li mogu nešto da ti predložim?”, “Šta misliš o najnovijem padu kriptovaluta?”, “Može fotka za instagram?”…

Sve to je dio posla najbogatijeg na Forbsovoj listi bogataša mlađih od 30 godina. FTX, Benkmen-Fridova menjačnica kriptovaluta koja omogućava trgovcima da kupuju i prodaju digitalni novac kao što su bitkoin i itirijum, u julu je prikupio 900 milona dolara od fondova (coinbase venturesa i Soft banka) na procjenjenoj vrijednosti od 18 milijardi dolara.

FTX zarađuje u prosjeku po 0,02 odsto na svakoj od tih transakcija, ima dobit od oko 750 miliona dolara prihoda bez skoro ikakvog rizika, a ostvario je i 350 miliona dolara čistog profita, i to u posljednjih 12 mjeseci. Sama za sebe, njegova trgovačka kompanija “Alameda Research” prošle godine je zabilježila profit od milijardu dolara na blagovremene transakcije.

U posljednje vrijeme, Benkmen-Frid se pojavljivao na televiziji kako bi izrazio mišljenje o cijenama bitkoina, propisima i budućnosti digitalne imovine, piše Forbs, prenosi 24sedam.

(Srpskainfo – FOTO: FORBES / YOUTUBE/SCREENSHOT)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *