TV K3

android aplikacija

instaliraj

Preživio 13 mjeseci na Pacifiku poslije brodoloma, ali šok je doživeo tek sada

Prošlo je godinu dana od kada je brodolomnik Hose Alvarenga pronađen blizu obale Maršalskih ostrva u Pacifiku.

Preživio 13 mjeseci na Pacifiku poslije brodoloma, ali šok je doživeo tek sada

Sam, izgladneo i dezorijetisan izdržao je nevjerovatnih 13 mjeseci, sve dok ga nije pronašla grupa lokalaca. Danas, godinu dana kasnije, Hose je napisao knjigu o svom nevjerovatnom iskustvu, a uz nju dobio – tužbu.

Priča započinje krajem 2012. godine, kada je Hose sa svojim prijateljem Ezekijelom Kordobom (24) isplovio u skromnom brodiću, uputivši se u lov na ajkule.

Upali su u oluju, a more ih je nasukalo na jedno od mnogobrojnih koralnih ostrva na kojem nije bilo stanovnika. Kada su uvidjeli da su se našli u naizgled bezizlaznoj situaciji, počeli su da preživljavaju kako znaju i umiju, loveći ribu i ptice. Veliki problem je bio nedostatak vode, pa su nesrećni brodolomnici bili primorani pa piju sopstveni urin.

Prema Hoseovim riječima, njegov saputnik Ezekijel nije mogao da izdrži, i preminuo je nekoliko nedelja kasnije. Hose je uspio da izdrži čak 13 mjeseci, sve dok ga nova oluja nije odnijela blizu obale Maršalskih ostrva, čak 8 hiljada kilometara od mjesta sa kojeg je prvobitno isplovio, gdje je i pronađen 30. januara prošle godine.

Nedugo zatim, izrazio je želju da napiše knjigu o nevjerovatnom iskustvu koje je preživeo, a dobio je i nekoliko ponuda za snimanje dokumentarnog filma.

Na putu za rodni El Salvador, kako bi poslije dužeg vremena video roditelje, posvađao se sa svojim advokatom Benediktom Perlerom.

Poslije samo nekoliko dana, advokat Perlera je počeo da zastupa porodicu preminulog Hoseovog saputnika, Ezekijela Kordobe, koja tuži preživjelog brodolmnika smatrajući da i oni imaju pravo na finansijsku dobit od izdavanja romana i snimanja dokumentarnog filma, i to ni manje ni više nego na milion dolara.

“Porodica Kordoba smatra da ima pravo na dio dobiti, s obzirom da je i njihov sin bio sa Alvarengom. Štaviše, sumnjamo da je Ezekijel preminuo baš onako kako je Alvarenga ispričao”, izjavio je advokat Perlera, piše Blic.

Alvarenga (38) se ponovo sreo sa sovojom porodicom u El Salvadoru, a u specijalnom intervjuu za američku televiziju “En Bi Si”  istakao je da je nekoliko puta bio na ivici da počini samoubistvo, ali da je uspio da “izdrži sve nevolje.”

“Želio sam da oduzmem sebi život, ali pitao sa Boga da li želi da me spase. Vjeroavao sam da hoće, i na kraju se to i desilo”, kaže preživjeli ribar.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.