TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pretresi u Beogradu i Nišu zbog malverzacija belgijskih klubova

Pretresi u Beogradu i Nišu zbog malverzacija belgijskih klubova

U pretresima na šest lokacija u Beogradu i Nišu pronađeno je 800.000 evra u okviru policijske akcije povodom malverzacija u vezi sa transferom igrača u belgijskim klubovima.

Novac, koji potiče od izvršenja ovih krivičnih djela, osumnjičeni su pokušali da operu na teritoriji Srbije, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

U saopštenju se navodi da je u prostorijama Tužilaštva u toku saslušanje osumnjičenih, ali nije precizirano o koliko njih je riječ, niti je naveden njihov identitet.

Policijska akcija u Srbiji izvršena je zbog sumnje da su srpski državljani umiješani u pranje novca nezakonito stečenog malverzacijama u belgijskim fudbalskim klubovima.

U saopštenju se napominje da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala izvelo zajedničku akciju sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima.

U toj akciji uhapšeni su trener Fudbalskog kluba “Briž” iz istoimenog grada u Belgiji, dvojica belgijskih fudbalskih sudija, te nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz belgijske prve lige.

U Belgiji je akcija sprovedena povodom malverzacija u vezi sa transferom igrača u fudbalskim klubovima, među kojima su “Briž”, “Anderleht”, “Lokeren” i “Gent”.

Pretresene su prostorije 10 fudbalskih klubova u Belgiji, i to na ukupno 57 lokacije.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.