TV K3

android aplikacija

instaliraj

Preminuo glumac Bora Todorović

Glumac Bora Todorović preminuo je jutros u Kliničkom centru Srbije, potvrđeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Preminuo glumac Bora Todorović

Kako su prenijeli ranije beogradski mediji, glumac je nedavno operisao slijepo crijevo. Tokom oporavka mu je pozlilo i pao je u komu.

Todorović je rođen je 1930. godine u učiteljskoj porodici u Beogradu. Napustio je studije mašinstva i posvetio se studiranju glume. Bio je u klasi sa Ljubom Tadićem, Slobodanom Cicom Perovićem, Markom Todorovićem kod profesora Joze Laurenčića. Brat je slavne Mire Stupice, a otac glumca Srđana Todorovića i glumice Dane Todorović.

Njegov prvi pozorišni angažman bio je u Beogradskom dramskom pozorištu, ali ubrzo sa sestrom Mirom Stupicom i njenim tadašnjim suprugom Bojanom Stupicom odlazi u Zagreb gdje je četiri godine radio na sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Po povratku u Beograd igra u Ateljeu 212 do 1983. godine, u kome se i najduže zadržao igrajući u predstavama: Arsenik i stare čipke, Sprovod, Krmeći kas, Razvojni put Bore Šnajdera, Kape dole, Druga vrata levo, Mrak i šuma gusta, Pseće srce, Radovan Treći, Maratonci trče počasni krug, Čudo u Šarganu, Audijencija Vernisaž, Veština, Povratak.

 

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.