TV K3

android aplikacija

instaliraj

Premijerka Cvijanović u Vašingtonu učestvuje u radu Transatlantskog ekonomskog foruma

Premijerka Cvijanović u Vašingtonu učestvuje u radu Transatlantskog ekonomskog foruma

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović učestvuje na Transatlantskom ekonomskom forumu u Vašingtonu, na kojem će govoriti o sprovođenju ekonomskih i strukturnih reformi u Srpskoj u okviru Reformske agende, saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama, Svjetskom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom.

U delegaciji Srpske su i šefovi predstavništava Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, Briselu Mario Đuragić i Beču Mladen Filipović.

Domaćin dvodnevnog Foruma, koji će okupiti predstavnike poslovnog i političkog života iz 13 zemalja šireg Mediterana, biće Centar za transatlantske odnose /SAIS/ pri Univerzitetu “Džons Hopkins“, a suorganizatori su Privredna komora SAD-a i Američko-bosanska fondacija.

Kako su najavili organizatori, ovo okupljanje je planirano u sklopu projekta “Mediteranski bazen“, a u njemu će učestvovati i predstavnici tranzicionog tima nove američke administracije, kao i visoko rangirani zvaničnici Stejt Departmenta, Ministarstva odbrane SAD-a, te reizabrani američki kongresmeni i senatori.

Ove godine, u toku zasjedanja, Forum će se baviti ekonomskim potencijalama područja zemalja Magreba, Balkana i Turske.

Dvodnevni forum biće prilika za susrete predstavnika zemalja regije Mediterana sa brojnim firmama iz SAD-a.

Tokom boravka u Sjedinjenim Državama, predsjednica Cvijanović će se sastati sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, srpskih organizacija i udruženja i uglednim pojedincima iz Republike Srpske koji žive i rade u Americi, a planirani su i susreti sa američkim kongresmenima.

 

(RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.