TV K3

android aplikacija

instaliraj

Premijera filma »Bićemo prvaci sveta« 26. februara u Sava centru

Zvonimir Šimunec, inicijator i jedan od producenata igranog filma "Bićemo prvaci sveta", izjavio je da su glavni junaci tog filma o počecima i uspjesima jugoslovenske košarke apsolutno zaslužili da bude ispričana njihova priča

Premijera filma »Bićemo prvaci sveta« 26. februara u Sava centru

To su Nebojša Popović, koji je kao prvi među jednakima pokrenuo košarkaški bum u bivšoj Jugoslaviji, Radomir Šaper, predsjednik Košarkaškog saveza Jugoslavije, Bora Stanković, koji je bio prvi čovjek FIBA, i Aleksandar Nikolić, tvorac YU košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

Šimunec je na konferenciji za novinare rekao da je sticajem okolnosti došao do podataka o ovim velikanima, od kojih je još živ samo Bora Stanković i očekuje se da dođe na premijeru, 26. februara u Sava centru.

Motiv za film, kazao je Šimunec, bio je da ovi ljudi ne budu zaboravljeni, jer od njih je krenula klica, košarka je postala popularna u ondašnjoj Jugoslaviji, a bez njih ni cijela evropska košarka ne bi ovako izgledala.

“Reč je o potrebi da bude napravljen film o dobrim, hrabrim ljudama. Ovo je human, plemenit i duhovit film, koji istovremeno nudi spektakl i pozitivnu poruku. Nije bilo lako smestiti četvrt veka u dva sata filma, ali mislim da smo uspeli. Puno mi je srce i verujem da će i publika to osetiti”, izjavio je Šimunec.

Glavne uloge igraju Strahinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić i Marko Janketić.

Specijalni gost je slavni američki glumac Džon Sevidž (“Lovac na jelene”, “Kosa”) u ulozi Vilijama Džonsa, jednog od osnivača Svjetske košarkaške federacije FIBA.

Scenario, koji obuhvata dramu, istoriju i sport, potpisuju Nebojša Romčević, Goran Svilačić i Gordan Mihić.

Reditelj Darko Bajić napomenuo je da ova priča iz prošlosti može biti inspiracija mladima danas da sanjaju i da ostvare svoje snove.

Film je rađen u manjinskoj koprodukciji sa partnerima “Kinorama” iz Hrvatske i “Perfo” iz Slovenije i sniman je na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.

 

Agencije

Komentarišite

Your email address will not be published.