TV K3

android aplikacija

instaliraj

Preko Instagrama PRODAVALI BEBE

Preko Instagrama PRODAVALI BEBE

Indonežanska policija je saopštila da je rasturila bandu koja je koristila društvenu mrežu Instagram kako bi preko nje prodavala bebe.

Zbog ovog zločina su uhapšene četiri osobe, među kojima su 29-godišnji muškarac iz Sidoarjoa koji je vodio profil na Instagramu preko koga je prodavao djecu, ako i 22-godišnja žena, za koju se vjeruje da je svoju bebu dala na prodaju.

Uhapšene su i dvije osobe sa Balija, babica i potencijalni kupac, saopštio je portparol policije Frans Barung Mangera.

On je rekao da je policija osujetila planiranu transakciju u Surabaji 3. oktobra u kojoj je žena htjela da proda dijete za 15 miliona indonezijskih rupija odnosno oko 850 evra.

Policija je tom prilikom zaplijenila i dokumenta o usvajanju, novac i mobilne telefone sa porukama o planiranoj prodaji.

Četvorka se sada suočava sa maksimalnom kaznom od 15 godina zatvora prema zakonu o zaštiti djece.

Nalog na Instagramu, koji je sada zatvoren, predstavljao se kao usluga koja promoviše “brigu o porodici” i pruža rješenja za porodične probleme.

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Na njemu su objavljene brojne slike maskiranih žena, a u njihovom opisu je napisano da sve žene, a posebno mlade neudate trudnice tu mogu da dobiju razno “savjetovanje”.

Nalog je imao više od 700 pratilaca i bio je otvoren godinu dana, a policija vjeruje da je preko njega prodato najmanje tri bebe.

Oni koji su bili zainteresovani za usluge su kontaktirali administratora stranice preko “Whatsapp-a”.

Povodom ovog slučaja se oglasio i portparol Instagrama.

– Bezbjednost naše zajednice na Instagramu je naš apsolutni prioritet. Naša pravila brane ljudima da učestvuju u kriminalnim aktivnostima ili da koordiniraju bilo kakvo zlodjelo preko naše platforme, a to uključuje i trgovinu ljudima. To veoma ozbiljno shvatamo i takav sadržaj uklanjamo čim ga vidimo – rekao je on, prenosi Blic.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.