TV K3

android aplikacija

instaliraj

Predstavljena zamjena za Dejvis Kup

Predstavljena zamjena za Dejvis Kup

Međunarodni teniski savez (ITF) u ponedjeljak je predstavio svoj plan o pokretanju Svjetskog teniskog kupa, jednonedjeljnog takmičenja koje bi trebalo da se održava krajem novembra svake godine, a pobjednik tog takmičenja bi ujedno bio proglašen i osvajačem Dejvis Kupa.

Na Svjetskom teniskom kupu, koji bi se održavao u nedjelji u kojoj se tradicionalno igra finale Dejvis Kupa, na istoj lokaciji igralo bi 18 najboljih muških reprezentacija svijeta koje bi prvo bile podijeljene po grupama iz kojih bi se najboljih osam plasiralo u četvrtfinale, a od te faze takmičenja igralo bi se na ispadanje.

U svakom meču igrala bi se dva pojedinačna susreta i jedan susret parova na po dva osvojena seta.

“Ovaj prijedlog predstavlja veliki zaokret kako za ITF tako i za tenis. Naš Izvršni odbor podržava ovaj smjeli i ambiciozni plan za budućnost Dejvis Kupa. Imamo plan da stvorimo veliko finale sezone koje će biti festival tenisa i zabave na kojem će najbolji svjetski igrači predstavljati svoje države u borbi za naslov pobjednika Dejvis Kupa”, objavio je predsjednik ITF-a Dejvid Hagerti.

Ukoliko ovaj prijedlog prihvati dvije trećine učesnika godišnje grupe ITF-a koja će se održati u avgustu u Orlandu, Svjetski teniski kup mogao bi svoju premijeru da doživi već sljedeće godine.

Za svoj novi projekat ITF je osigurao i glavnog sponzora, investicionu grupaciju Kosmos, čiji je predsjednik i osnivač fudbaler Barselone Žerar Pike, a koja se obvezala da će uložiti tri milijarde dolara u sljedećih 25 godina.

Iz ITF-a tvrde kako je već nekoliko velikih svjetskih gradova izrazilo interes za domaćinstvo Svjetskog teniskog kupa.

 

Izvor: Agencije

Komentarišite

Your email address will not be published.