Predstavljena najveća nadogradnja za PS4

October 29, 2014, 10:15 am

Ovo je najveća nadogradnja do sada dostupna za PlayStation 4 konzolu.

SharePlay

Reč je o svojevrsnom “virtuelnom kauču”. SharePlay omogućuje igraču da pozove prijatelja da se uključi, bez obzira na to da li poseduje primerak igre ili ne. Na ovaj način, možete online igrati s prijateljima kao da ste u istoj prostoriji.

Recimo, ako stignete do nekog složenog dela igre koji ne uspevate da pređete, možete predati upravljanje prijatelju i posmatrati njegove poteze na svom televizoru. Rezolucija i framerate-ovi na njegovoj konzoli biće umanjeni.

Ako je igra dostupna u 1080p rezoluciji, na konzoli vašeg prijatelja ona će se prikazivati u 720p. Ograničeno vreme funkcije je 60 minuta, a ako ona istekne domaćin i gost mogu odmah započeti novu rundu. PlayStation Plus pretplata obavezna je za mogućnost korištenja ove funkcije.

Teme i boje

Prilagodite pozadinu početnog ekrana odabranim temama i bojama. Sa classic bojama do sada smo već bili upoznati i na PlayStation 3 konzoli. Nadogradnja softvera donosi sedam classic boja, a to su zlatna, crvena, tamno plava, zelena, ljubičasta, roze i siva. Takođe, dostupne su razne teme popularnih video igara.

Live Broadcasting & Library

Library je područje u kom se vidi kompletan preuzeti sadržaj putem PlayStation Storea. Library je redizajniran i dodati su razni filteri za pretraživanje. Takođe, poboljšani su filteri pretraga za mogućnost praćenja Twitch i Ustream kanala putem funkcije Live from Playstation.

USB Music player

PlayStation 4 korisnici od sada imaju mogućnost preslušavanja muzike putem USB-a. Takođe mogu koristiti i reprodukovati muzičke datoteke, bez prekida igranja.

YouTube

Sada možete vaš GamePlay sniman putem PS4 konzole direktno uploadovati na YouTube pritiskom na dugme Share na DualShock 4 kontroleru.

YouTube app za PS4 će biti dostupan za preuzimanje s PlayStation Store-a.

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *