TV K3

android aplikacija

instaliraj

Predsjednica Srpske u Šamcu (FOTO)

Predsjednica Srpske u Šamcu (FOTO)
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović počela je danas posjetu opštini Šamac razgovarom sa rukovodstvom ove lokalne zajednice koje predvodi načelnik Šamca Đorđe Milićević o projektima koji se realizuju u ovoj opštini i budućim aktivnostima.
Foto: RTRS

Foto: RTRS

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, Cvijanovićeva je prisustvovala svečanoj sjednici Skupštine opštine Šamac.

Svečana sjednica održana je povodom Dana opštine.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Sjednica je počela himnom “Moja Republika” i molitvenim sjećanjem na poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Najveće opštinsko priznanje – Povelja opštine dodijeljena je Vladi Srbije za doprinos razvoju Šamca, posebno za pomoć tokom i nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, te kao zahvalnost za izgradnju Osnovne škole “Srbija” u Crkvini.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Svečanoj sjednici SO Šamac prisustvovali su i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predstavnici OEBS-a iz Brčkog, te rukovodstvo ove lokalne zajednice.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici opštine Žagubica sa kojom je danas potpisan Sporazum o saradnji, kao i opštine Zvečan sa Kosova i Metohije sa kojom Šamac već ima bratske odnose, načelnik opštine Borova iz Hrvatske i mnoge druge ugledne ličnosti regije.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Nakon svečane sjednice, predsjednica Srpske je prisustvovala parastosu i na gradskom trgu položila vijenac na centralnom spomeniku palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Foto: RTRS

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Foto: RTRS

Cvijanovićeva će u Obudovcu obići vrtić u izgradnji i posjetiti Osnovnu školu “Obudovac”. Posjeta vrtiću zakazana je za 15.30 časova.

Izvor: RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.