TV K3

android aplikacija

instaliraj

Poziv na ostavku

Poziv na ostavku

Saopštenje SDS:

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića da podnesu neopozive ostavke zbog narušene bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

Podsjećamo da je za 20 dana počinjeno više krivičnih djela za koje niko nije odgovarao. Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta, a javnost do danas nije dobila odgovore na mnoga pitanja koja iz dana u dan postavljaju novinari i porodica nastradalog Dragičevića.

Šest dana kasnije prijetnje smrću je dobio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banje Luke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Dan nakon toga, 31. marta, nekoliko minuta prije ponoći, ispaljena je zolja u zgradu „Euroherca“.

Nakon toga došlo je do novih incidenata i to na Romaniji. Lugar Ranko Simić iz Sokoca osumnjičen je da je u mjestu Ravna Romanija ubio Sašu Parlića iz Mokrog, dok su Veljko Maričić i Gordan Borovčanin ranili dva čovjeka sa istim imenom i prezimenom na Sokocu. Prije nekoliko dana uhapšen je Stefan Brkić zbog sumnje da je izbo Dejana Kostića Delu, jednog od vođa „Lešinara“. Sinoć je u centru Banje Luke, svega nekoliko metara od Palate Republike, izboden sedamnaestogodišnjak koga je napao Zvjezdan Barjaktarević koji je i ranije privođen zbog učestvovanja u tuči.

Lukač, Ćulum i Ilić danima ponavljaju da je sve u najboljem redu, da je situacija pod kontrolom i da građani ne treba da se brinu. Ali, građani brinu i sve su zabrinutiji. Sa pravom. Ako već ne umiju, neće ili ne mogu da zaustave ovaj talas nasilja, trojka na čelu policije mora da ponudi uvjerljive rezultate u riješavanju ovih slučajeva. Ako nisu ni to u stanju, neka se povuku. Ubijeđeni smo da u policiji Republike Srpske ima sposobnijih, poštenijih i  boljih ljudi za poslove koje ova trojka tako neuspješno obavlja.

SDS

 

Komentarišite

Your email address will not be published.